Hlavní obsah

Roboty se pokusí zastavit také v Poličce

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I muzeum v Poličce se stalo součástí velké prázdninové soutěže pro rodiny s dětmi – Zastavte roboty. Od 1. července do 28. srpna probíhá po celé ČR hra České televize na tajné agenty. Děti v ní mají za úkol zastavit spolu s rodiči rebelující roboty, kteří chtějí ovládnout svět.

Foto: archív ČT

Článek

K tomu je potřeba vyrazit na tři výlety a na nich získat tajná hesla. Jedno z těchto hesel je připraveno na pokladně poličského muzea. Zastavte se u nás a vydejte se na další výlety. Sbírejte hesla a pomozte spolu s dětmi zastavit nebezpečné roboty, kteří chtějí ovládnout svět. Vyhrát můžete zajímavé ceny.

O co ve hře jde? Victory, zakladatelka supertajné organizace DIV, velí k akci. Superinteligentní roboti profesora Chaose chtějí ochromit celou moderní civilizaci. Mohou to dokázat prostřednictvím domácích spotřebičů, které nakazili nebezpečným virem – díky němu mohou ovládat jakoukoli elektroniku.

Victory ví, jak tomu zabránit. S pomocí antiviru, který ale nedokáže naprogramovat sama. Proto potřebuje schopné agenty z řad dětí, kteří jí s tím pomohou. Děti musí jet na tři výlety (ze 172 míst v celé České republice) a získat tam tajná hesla. Když se osvědčí v těchto úkolech, svěří jim Victory i programování antiviru.

„Muzeum se do hry zapojilo s velkým nadšením a jsme polichoceni, že si Česká televize vybrala právě nás. Návštěvníkům nabídneme interaktivní výstavy zaměřené na lidské tělo a jeho smysly, ilustraci nebo prohlídku hradebního okruhu či výhled na město z rodné světničky Bohuslava Martinů ve věži kostela sv. Jakuba,“ uvedla mluvčí muzea Alena Jandlová.

Pravidla, podrobnosti a GPS souřadnice na www.decko.cz/div.

Reklama

Výběr článků

Načítám