Hlavní obsah

Řidiče autobusu, který v lednu narazil do rodinného domu na Zlínsku, čeká soud

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vězení se pravděpodobně nevyhne čtyřiapadesátiletý řidiče autobusu, který ve čtvrtek 25. ledna letošního roku narazil do rodinného domu v Haluzicích na Zlínsku. Při nehodě bylo zraněno třináct lidí, řidiče se středně těžkým zraněním a jednoho z cestujících odvezli zdravotníci do nemocnice.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z lednové nehody.

Článek

„O výši trestu, který může být v rozmezí šesti měsíců až pěti let, rozhodne soud,“ informovala ve středu 26. září policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Komisař kriminální policie podal v těchto dnech státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému řidiči autobusu, který koncem ledna po páté hodině ráno při jízdě od Vlachovic do Loučky narazil do rodinného domu v Haluzicích na Zlínsku, ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

„Řidič vezl v době dopravní nehody 21 cestujících, které přepravoval do zaměstnání. Při jízdě levotočivou zatáčkou v Haluzicích nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a povaze vozovky, na namrzlém povrchu dostal smyk, narazil nejprve do sloupu elektrického vedení a poté ve smyku přejel vozovku a narazil do rodinného domu,“ popsala lednovou událost policistka.

Při dopravní nehodě utrpělo lehké zranění třináct cestujících. Jen dílem náhody nedošlo k mnohem závažnějším následkům na zdraví cestujících. Při nehodě zasahovali hasiči, kteří museli vyprostit řidiče autobusu, jenž zůstal zaklíněný za volantem, a na páteřní desce ho přenést do sanitky. Další zraněné lidi ošetřili zdravotníci na místě.

„Řidič vzhledem k ročnímu období, brzké raní době a venkovní teplotě mohl předpokládat zhoršenou sjízdnost vozovky a měl jí přizpůsobit rychlost své jízdy. Vznik lokální námrazy na vozovce není v ranních hodinách v měsíci lednu rozhodně ničím výjimečným. Svým jednáním však řidič z nedbalosti vydal cestující v nebezpečí těžké újmy na zdraví nebo smrti,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám