Hlavní obsah

Říční a sluneční lázně v Luhačovicích opět otevřely své brány

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupání a slunění není jen doménou letních pobytů u moře, ale lze si je vychutnat i při pobytu v Lázních Luhačovice - v Říčních a slunečních lázních, které jsou kulturní památkou.

Článek

Říční a sluneční lázně naleznete v ulici Leoše Janáčka (křižovatka na Pozlovice) v Luhačovicích. Provozní doba za příznivého počasí: červenec + srpen PO – NE 10:00 – 17:30 hodin.

Můžete vstoupit a občerstvit se nealko nápoji, pivem a zmrzlinou nebo strávit příjemný letní den sluněním na lehátkách. Z technických důvodů však není možné koupání.

Unikátní historický areál Říčních a slunečních lázní, který je kulturní památkou, postavil v roce 1903 nejvýznamnější slovenský architekt Dušan Jurkovič, kterého proslavila i další dodnes zachovaná díla v Luhačovicích (Jurkovičův dům, Jestřábí, Chaloupka, Vodolé­čebný ústav...).

V Říčních a slunečních lázních jsou dodnes zachované unikátní převlékací dřevěné kabiny s původním vybavením. Areál běžně není využíván, i když jeho funkce nebyla změněna. Důvo­dem je existence přísných hygienic­kých norem na koupání v bazénech, které znemožňují koupání v neupra­vené říční vodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám