Hlavní obsah

Říčany hostí 34. mistrovství České republiky ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hráčům a hráčkám billiard-hockeye, známého také pod lidovým názvem šprtec, se nezadržitelně blíží soutěžní vrchol sezóny. Billiard-hockeyové mistrovství republiky nese letos již pořadové číslo 34.

Foto: BHC Most

Miroslav Škorpík při zápase

Článek

Nominovaní účastníci i jejich fanoušci se k němu sjedou z celé ČR v sobotu 23. listopadu do Říčan, kde je pro ně soutěžní i nesoutěžní zázemí připraveno v hotelu Pratol.

Mezi účastníky jsou očekáváni hráči, kteří přicestují z Brna, Ostravy, Boskovic, Prahy, Českých Budějovic, Litvínova, Žďáru nad Sázavou, Mostu, Stochova, Strakonic, Peček.

Účastníci Mistrovství ČR se mohou těšit na věcné ceny a občerstvení od říčanských firem. Akce se může uskutečnit také díky grantu města Říčany. Záštitu nad šampionátem převzal říčanský starosta Mgr. Vladimír Kořen.

Pořadatelství letošního Mistrovství ČR se ujal domácí tým z Říčan BHC Radošovice ve spolupráci se Sdružením mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou a Unií hráčů stolního hokeje.

Z členů domácího BHC Radošovice má zatím postup na MČR zajištěna pouze Petra Mátlová. Další říčanští hráči mají poslední možnost zvrátit vývoj kvalifikace na turnaji Českého poháru v Praze, v neděli 3. listopadu. Nebo ještě před tím 27. října v Brně. Turnaje jsou otevřeny pro všechny zájemce.

Celkem se hraje o 32 postupových míst v kategorii muži, po 8 místech v kategoriích ženy, junioři a starší žáci a o 6 postupových míst v kategorii mladších žáků.

Reklama

Výběr článků

Načítám