Hlavní obsah

Resort Valachy má o Vánocích plno, vyprodaný je i Silvestr

Novinky, Martina Žáčková

Trávit nejen Silvestra, ale také Vánoce na horách je stále více v kurzu. Například hotely Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích mají oba termíny vyprodané. Zvláště zájem o silvestrovské pobyty v hotelech Lanterna, Horal a Galik letos výrazně převýšil kapacity.

Foto: Leona Brázdilová

Údolí Léskové s hotely Lanterna a Galik ve Velkých Karlovicích

Článek

Resort Valachy disponuje ve svých karlovických hotelech třemi stovkami lůžek. „Silvestr máme vyprodaný již od konce léta. Mít ještě jeden hotel, tak nejspíš naplníme i ten,“ konstatoval ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

„Hostům, pro které již nezbyla volná místa, jsme nabízeli zapsání do pořadníku pro případ, že se některé pokoje uvolní. Pár takových případů opravdu nastalo, přesto máme v současné chvíli na seznamu ještě stále dvě desítky požadavků. Předpokládáme, že pokud se například kvůli nemoci ještě vůbec nějaká místa uvolní, půjde o maximálně dva tři pokoje,“ dodal Tomáš Blabla.

Většina hostů podle něj zvolila silvestrovský pobyt na 3 či 4 noci, delší pobyty jsou spíše výjimkou, což odpovídá obecnému celoročnímu trendu.

„Jako první se zaplnil Horal, kam míří zejména rodiny s dětmi. Poptávka po něm je obecně vysoká díky termálním bazénům se slanou vyhřívanou vodou a výhodnou polohou vedle sjezdovky. V Lanterně jde zase o stálé hosty, mnozí si rezervovali pokoj už při odjezdu z minulého Silvestra. Míří tam zejména hosté preferující klidnější atmosféru. Tomu jsme na jejich přání letos podřídili i silvestrovský program, který se poprvé odehraje v duchu celovečerní poklidné degustace specialit různých světových kuchyní a ochutnávek vín. Obvyklou silvestrovskou zábavu s hudbou a dalším programem nabídnou hotely Horal a Galik. Hosté si mohli sami vybrat, které variantě dají přednost,“ dodal Tomáš Blabla.

Trendem posledních let je rostoucí zájem o vánoční pobyty. Resort Valachy je pořádá v hotelech Lanterna a Horal. „Ještě nedávno bylo pro spoustu lidí nemyslitelné trávit Štědrý den jinde než doma. To se ale mění. Zpočátku jsme měli přes Vánoce otevřený jen hotel Lanterna. Loni poprvé jsme přidali také Horal a už i jeho kapacita letos nestačí. Kvůli zachování klidné sváteční atmosféry prodáváme jen 70 procent kapacity. V současné chvíli nemáme k dispozici již žádný volný pokoj,“ dodal Tomáš Blabla.

První hosté začnou na vánoční pobyty najíždět již v sobotu 22. prosince. Hosté vánočních pobytů mají v ceně vedle štědrovečerní večeře také masáž či lyžování na Štědrý den ve Ski areálu Razula zdarma. Připraveny budou i animační programy s různými lekcemi cvičení, děti s rodiči mohou na Štědrý den vyrazit na vycházku s krmením „hotelových“ oveček.

„Vánoční pobyty vyhledávají nejčastěji rodiny s dětmi, mladé páry a senioři. Ti, kteří už u nás byli, si pochvalovali především fakt, že byli ušetřeni předvánočního stresu, nemuseli se o nic starat a měli spoustu času věnovat se jen sobě a svým blízkým,“ dodala vedoucí Spa hotelu Lanterna Zuzana Vašutová.

Reklama

Výběr článků

Načítám