Hlavní obsah

Rekonstrukci karvinského bazénu oddalují jednání o výkupu státního pozemku

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastaralý a lidem již nevyhovující krytý bazén v Karviné-Hranicích si bude muset na rekonstrukci ještě počkat. Město s jeho modernizací a rozšířením sice již několik let počítá, ovšem hlavním problémem je výkup pozemku, který patří státu.

Foto: OSA Projekt

Vizualizace případné rekonstrukce

Článek

V současné době jsou v budově z 80. let dva bazény, a to plavecký a dětský, který slouží i pro výuku. Budova je již zastaralá a s ní také bazény, šatny i technika. Krytý bazén provozuje městská společnost STaRS.

Rekonstrukce by si vyžádala rozšíření budovy, a to by znamenalo nutnost odkoupit pozemek, který je vedle bazénu. Právě v tom je problém.

Projekt pro rekonstrukci a přístavbu má město vypracováno pro územní řízení již asi dva roky. Vyřizování řízení však bylo pozastaveno z důvodu sporu mezi společností STaRS Karviná a státem, kterému patří pozemek vedle budovy. Soudní spor po třech letech nakonec vyhrál stát, a proto je nutné část zmíněného pozemku odkoupit.

„Momentálně je věc ve stádiu jednání se státem o výkupu jednoho potřebného pozemku, bez toho nelze žádné práce zahájit. Rekonstrukce je tedy v nedohlednu,” informovala mluvčí města Šárka Swiderová.

Více bazénu i prostředí pro wellness

V projektové dokumentaci se počítá například s přístavbou rekreačního bazénu s atrakcemi i víceúčelového výukového bazénu. Moderní by měly být i provozy šaten s hygienickým zařízením, provozy pro plavání kojenců a dětí nebo provoz sauny.

Přístavba rekreačního a výukového bazénu by měla navázat na stávající plavecký bazén, přesněji na jeho západní stranu a všechny bazénové provozy by tak měly vytvořit jeden vzájemně propojený prostor.

Reklama

Výběr článků

Načítám