Hlavní obsah

Rekonstrukce zlínského Prioru vrcholí, vznikne zde i Bistrotéka

Novinky, Martina Žáčková

S vrcholící rekonstrukcí zlínského Obchodního domu Prior přibývá informací, co nového lidé najdou v této legendární baťovské dominantě po jejím opětovném otevření. Práce na stavbě jsou mezitím v plném proudu a budova již díky novému plášti a obnově oken získala původní vzhled z 30. let.

Foto: Resort Valachy Velké Karlovice

Bistrotéka nabídne celodenní bistro, ale i bar, prodejnu kvalitních potravin nebo kuchařskou školu.

Článek

Nyní také probíhá dostavba zadního traktu a parkovacího domu. Opětovné otevření budovy, která byla původně postavena v roce 1931 firmou Baťa podle návrhu Františka Lydie Gahury, je plánováno na konec prázdnin.

V srpnu se prozatím otevře obchodní pasáž ve spodních dvou podlažích budovy. Společnost Prior chce z pasáže vytvořit místo setkávání milovníků dobrého jídla a kvalitních produktů. 

Již dříve Prior informoval, že se do obchodní pasáže vrátí supermarket Billa a nově přibyde drogerie DM. Další čerstvě potvrzená novinka jistě potěší milovníky kvalitní gastronomie.

Zhruba pětinu pasáže obsáhne gastronomický koncept Bistrotéka Valachy. Podnik bude provozovat zlínská společnost HP TRONIC, která zde plánuje zúročit své mnohaleté zkušenosti s fungováním úspěšných hotelů Lanterna a Horal v Resortu Valachy Velké Karlovice. Ty jsou kromě wellness služeb vyhlášené i prvotřídní regionální gastronomií.

Dosud přitom HP TRONIC prezentoval jen záměr pronajmout si prostory ve vyšších poschodích, kde zřídí sídlo firmy a v dalších letech vybuduje wellness hotel. „Myšlenka, že bychom ve Zlíně zřídili ještě gastronomický koncept jiného typu, než je u nás běžné, v nás zrály delší dobu. Nakonec jsme se rozhodli do toho jít, protože tak unikátní prostor na tak jedinečném místě bychom v budoucnu těžko hledali. Chceme zde vytvořit místo nakupování i setkávání milovníků dobrého jídla, hobby kuchařů a nadšenců pro kvalitní suroviny. Několik vzájemně propojených gastro provozů bude rozmístěno v propojených prostorách prvního a druhého patra,“ uvedl Tomáš Blabla, generální ředitel Resortu Valachy a současně šéf Bistrotéky Valachy.

Ta nabídne uplatnění 60 pracovníkům v kuchyni, pekárně a cukrárně, obsluze a na dalších pozicích. „Jsme otevření nejen zájemcům z oboru, ale i těm, kteří se třeba dosud věnovali jiné profesi, ale chtěli by začít dělat něco jiného a baví je dobré jídlo. Právě nadšení pro věc je u nás důležitým kritériem,“ dodal Tomáš Blabla.

Jádrem podniku bude bistro s celodenní nabídkou snídaní, obědových menu i večeří z lokálních surovin i vlastních produktů. Počítá se i s pořádáním rodinných obědů nebo brunchů, to vše s posezením až pro 100 návštěvníků a s výhledem na Zlín. Součástí bude také obchod s vybranými potravinami. Hlavním lákadlem má být vlastní, manuálně vyráběné pečivo včetně poctivého kvasového chleba. Zákazníci zde najdou jak běžné, tak maloprodukční potraviny, farmářské a lokální produkty či autentické zahraniční potraviny klasické kuchyně v top kvalitě, od masných výrobků přes sýry a nápoje až po ovoce, zeleninu a bylinky.

Prostory Bistrotéky doplní lounge bar, kuchařská škola nebo kornuterie, v níž se budou „do ruky“ prodávat různé pochutiny lákavě servírované „do ruky“ v papírových kornoutech. Počítá se také s pořádáním doprovodných akcí – od degustačních večerů až po sezónní trhy.

Další informace: www.bistrovalachy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám