Hlavní obsah

Rehabilitační oddělení Nemocnice Nový Jičín získalo nové přístroje

Novinky, Lucie Drahošová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rehabilitační oddělení Nemocnice Nový Jičín získalo čtyři nové přístroje. Pro své pacienty nemocnice zakoupila běžecký pás, magnetický rotoped a dva myostimulační přístroje. Investice do nových přístrojů přesáhla 50 tisíc korun.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Magnetický rotoped je vhodný pro pacienty se sníženou pohyblivostí, osoby rehabilitující po úrazech, či deficitu pohybového aparátu.

„Programovatelný rotoped je vybaven elektronicky řízenými magnetickými brzdami a spoustou jedinečných prvků, díky nimž se trenažér dokonale přizpůsobí potřebám trénujícího,“ uvedla vedoucí fyzioterapeutka rehabilitace Nemocnice Nový Jičín Mgr. Eva Kopecká s tím, že jízda na rotopedu příznivě ovlivňuje kardiovaskulární systém, zvyšuje kapacitu plic a celkovou vytrvalost.

„Tento typ tréninku umožňuje především komplexní posilování všech svalových partií dolních končetin, a je tak vhodný nejen pro udržování kondice, spalování tuků a prevenci zdravotních komplikací, ale díky své nenáročné obsluze také při rekonvalescenci po srdečních příhodách nebo při kloubních potížích,“ doplnila.

Běžecký pás na rehabilitačním oddělení používají především k nácviku správného stereotypu chůze či běhu a ke kondičnímu tréninku. Dva nové myostimulační přístroje – Peritone a Pericalm - slouží k ovlivnění správné funkce pánevního dna.

„Oba přístroje slouží ke stimulaci svalů pánevního dna. Jeden používáme při vyšetření a nácviku terapie přímo v ordinaci fyzioterapeuta, druhý s funkcí myofeedbacku je zapůjčen pacientovi domů k zefektivnění domácí autoterapie,“ dodala vedoucí fyzioterapeutka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám