Hlavní obsah

Regionální knihovna Karviná má novou ředitelku

Novinky, Lukáš Hudeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Regionální knihovnu Karviná povede od 1. srpna Markéta Kukrechtová. Ta byla již od února zastupující ředitelkou po odchodu Haliny Molinové do důchodu. Kukrechtová teď uspěla ve výběrovém řízení.

Foto: Regionální knihovna Karviná

Mgr. Markéta Kukrechtová

Článek

Markéta Kukrechtová působila v Regionální knihovně Karviná poprvé v letech 1995 až 1997 na pozici odborný knihovník. Do knihovny se na stejnou pozici poté vrátila v roce 2002. Od roku 2008 byla vedoucí útvaru knihovnických a informačních služeb.

V lednu tohoto roku se rozhodla do důchodu odejít dlouholetá ředitelka Regionální knihovny Karviná Halina Molinová. Do vyhlášení výběrového řízení na nového ředitele byla zastupující ředitelkou knihovny právě Markéta Kukrechtová. Ta se od 1. srpna stává právoplatnou ředitelkou knihovny, jelikož ji odborná hodnotící komise vybrala v rámci výběrového řízení, jako nejlepší kandidátku na post ředitelky.

 „Jsem rád, že ředitelkou Regionální knihovny Karviná bude osoba, která o jejím chodu ví hodně a měla možnost si její vedení, jako zastupující ředitelka, vyzkoušet. Naše zkušenosti s paní Kukrechtovou jsou jen pozitivní a já ji přeji v její práci hodně štěstí a mnoho spokojených čtenářů,“ řekl náměstek primátora Karel Wiewiórka (KSČM).

Cílem nové ředitelky je společně s týmem zaměstnanců karvinské knihovny zvýšit prestiž a odbornou úroveň knihovny a pokračovat v utváření přátelské, otevřené a dostupné kulturní a vzdělávací instituce pro všechny občany nejen města Karviné.

„Děkuji především vedení města Karviné, Radě města a vedoucí Odboru rozvoje za projevenou důvěru a těším se na spolupráci. Bylo mi ctí spolupracovat s mou předchůdkyní Halinou Molinovou, které také patří velké poděkování“, říká nová ředitelka Regionální knihovny Karviná Markéta Kukrechtová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám