Hlavní obsah

Recidivista v opilosti napadl řidiče autobusu a poškodil vozidlo

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletý pobyt za mřížemi hrozí podle dnešního vyjádření policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové osmatřicetiletému muži ze Zlína. Koncem března nejprve slovně a potom i fyzicky napadl a zranil řidiče linkového autobusu při jízdě ze Slušovic do Zlína.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Osmapadesátiletý řidič linkového autobusu vyjížděl koncem března v odpoledních hodinách ze Slušovic směrem do Zlína. V autobusu v té době jelo dvanáct cestujících. Jeden z nich, který seděl v přední části vozu, řidiče bezdůvodně častoval vulgárními výrazy,“ popsala ve čtvrtek 16. května počátek události policejní mluvčí.

Jakmile řidič zastavil ve Zlíně na červený světelný signál semaforu, agresivní muž, jemuž vadilo, že zůstal stát, ho začal napadat ještě ostřejšími výrazy. Přitom se zvedl ze sedadla a přišel těsně k šoférovi, zřejmě proto, aby ho muž za volantem nepřeslechl.

„Řidič výtržníka slušně požádal, aby si vystoupil, což ale odmítl. Zastavil proto na nejbližší zastávce autobusu a vyvedl ho ven. Jenže to ho natolik rozlítilo, že začal rozbíjet přední zrcátko,“ uvedla policistka.

Aby zabránil rozbití čelního okna autobusu, řidič vystoupil, a snažil se agresora uklidnit. Jenomže se zlou se potázal a musel se bránit napadení. Přesto dostal ránu do obličeje.

Cestující mezitím přivolali strážníky Městské policie ze Zlína, kteří po zjištění bližších okolností přivolali policejní hlídku.

„Policisté dechovou zkouškou u agresora zjistili opakovaně hodnotu dvě promile alkoholu. Škoda na rozbitém zrcátku činila více než pět tisíc korun. Útočník se ke svému jednání po vystřízlivění přiznal s tím, že všeho lituje a škodu uhradí. O jeho trestu rozhodne soud,“ řekla Monika Kozumplíková.

Zlínští policisté v těchto dnech sdělili jednou soudně trestanému agresivnímu muži ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám