Hlavní obsah

Razula hlásí výborné sněhové podmínky, na víkend chystá karneval na lyžích

Novinky, Martina Žáčková

Zimní sezóna ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích ještě zdaleka nekončí. Vlekaři hlásí vynikající podmínky pro lyžování a na víkend chystají mimo jiné oblíbenou Maškarní lyžovačku pro děti.

Foto: Martina Žáčková

Maškarní lyžovačka patří k nejoblíbenějším každoročním akcím Ski areálu Razula

Článek

„Lyžaře srdečně zveme, sněhové podmínky jsou fantastické. Přes den je slunečno a teploty se drží kolem nuly, v noci mrzne, takže povrch sjezdovek se nám ani nehne. Počasí se má takto udržet i na víkend, kdy by podle předpovědí mohlo i zasněžit. Na sjezdovkách máme stále 90 centimetrů sněhu,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Maškarní lyžovačka se uskuteční na sjezdovce Horal u hotelu Horal, začne v neděli 11. března v 9 hodin registrací, program vypukne v 10 hodin. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát budou mít děti, které dorazí v maskách, lyžování zdarma. Připraveny jsou hry a soutěže o ceny, zpestřením budou ukázky psích spřežení. Vlekaři připravují speciálně vyzdobenou trať plnou rekvizit a sladkostí, které mohou malí lyžaři během jízdy sbírat. Uskuteční se i soutěže o nejhezčí či nejoriginálnější masku.

„Maškarní lyžovačka je jednou z nejoblíbenějších akcí v našem ski areálu. Nudit se nebudou ani rodiče. Na terase hotelu Horal se bude grilovat. Na sjezdovce máme navíc v provozu snowtubing, takže rodiče s dětmi mohou završit celodenní zábavu i o tuto aktivitu a poté si ještě užít koupání v termálních bazénech Wellness Horal,“ láká Leo Bača.

Ve Ski areálu Razula se také uskuteční v pátek 9. března závod pro děti do 12 let O pohár nejrychlejšího tygra. Registrace probíhá do 12 hodin, start je ve 13 na sjezdovce Horal.

Na sobotu 10. a neděli 11. března je naplánován další carving workshop. Je určen těm, kteří si chtějí zlepšit lyžařské dovednosti pod vedením zkušených instruktorů. Koná se vždy od 8 do 9 hodin na sjezdovce Razula, tedy hodinu před obvyklou provozní dobou, účastníci si tak užijí i „manšestr“ na prázdném svahu. Nezbytná je rezervace předem.

Milovníci žhavých rytmů by si neměli nechat ujít sobotní večer v Cocktail baru hotelu Lanterna. Uskuteční se tu další oblíbená akce Salsa Latino Night s ukázkami výuky salsy a merengy v podání tanečníka Radka Kubiše.

Chuťové pohárky gurmánů jistě potěší další kulinářský víkend v hotelu Galik. Pro víkend 9. až 11. března tu chystají „České a regionální speciality“.

Zkrátka nepřijdou ani běžkaři. Sjízdné jsou i běžecké trasy v údolí, nejlepší podmínky panují na hlavní trase mezi Pepicentrem a Babskou, která je obecním úřadem pravidelně upravována. V údolí v běžeckých stopách je stále kolem 40 centimetrů sněhu.

Informace o sněhových podmínkách i programech: www.razula.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám