Hlavní obsah

Razula hlásí výborné sněhové podmínky, na víkend chystá karneval na lyžích

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní sezóna ve Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích ještě zdaleka nekončí. Vlekaři hlásí vynikající podmínky pro lyžování a na víkend chystají mimo jiné oblíbenou Maškarní lyžovačku pro děti.

Foto: Martina Žáčková

Maškarní lyžovačka patří k nejoblíbenějším každoročním akcím Ski areálu Razula

Článek

„Lyžaře srdečně zveme, sněhové podmínky jsou fantastické. Přes den je slunečno a teploty se drží kolem nuly, v noci mrzne, takže povrch sjezdovek se nám ani nehne. Počasí se má takto udržet i na víkend, kdy by podle předpovědí mohlo i zasněžit. Na sjezdovkách máme stále 90 centimetrů sněhu,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

Maškarní lyžovačka se uskuteční na sjezdovce Horal u hotelu Horal, začne v neděli 11. března v 9 hodin registrací, program vypukne v 10 hodin. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát budou mít děti, které dorazí v maskách, lyžování zdarma. Připraveny jsou hry a soutěže o ceny, zpestřením budou ukázky psích spřežení. Vlekaři připravují speciálně vyzdobenou trať plnou rekvizit a sladkostí, které mohou malí lyžaři během jízdy sbírat. Uskuteční se i soutěže o nejhezčí či nejoriginálnější masku.

„Maškarní lyžovačka je jednou z nejoblíbenějších akcí v našem ski areálu. Nudit se nebudou ani rodiče. Na terase hotelu Horal se bude grilovat. Na sjezdovce máme navíc v provozu snowtubing, takže rodiče s dětmi mohou završit celodenní zábavu i o tuto aktivitu a poté si ještě užít koupání v termálních bazénech Wellness Horal,“ láká Leo Bača.

Ve Ski areálu Razula se také uskuteční v pátek 9. března závod pro děti do 12 let O pohár nejrychlejšího tygra. Registrace probíhá do 12 hodin, start je ve 13 na sjezdovce Horal.

Na sobotu 10. a neděli 11. března je naplánován další carving workshop. Je určen těm, kteří si chtějí zlepšit lyžařské dovednosti pod vedením zkušených instruktorů. Koná se vždy od 8 do 9 hodin na sjezdovce Razula, tedy hodinu před obvyklou provozní dobou, účastníci si tak užijí i „manšestr“ na prázdném svahu. Nezbytná je rezervace předem.

Milovníci žhavých rytmů by si neměli nechat ujít sobotní večer v Cocktail baru hotelu Lanterna. Uskuteční se tu další oblíbená akce Salsa Latino Night s ukázkami výuky salsy a merengy v podání tanečníka Radka Kubiše.

Chuťové pohárky gurmánů jistě potěší další kulinářský víkend v hotelu Galik. Pro víkend 9. až 11. března tu chystají „České a regionální speciality“.

Zkrátka nepřijdou ani běžkaři. Sjízdné jsou i běžecké trasy v údolí, nejlepší podmínky panují na hlavní trase mezi Pepicentrem a Babskou, která je obecním úřadem pravidelně upravována. V údolí v běžeckých stopách je stále kolem 40 centimetrů sněhu.

Informace o sněhových podmínkách i programech: www.razula.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám