Hlavní obsah

Radovan Lipus se vrací na Broumovsko s poetickým představením Zahrada Jane Austenové

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klášter Broumov zahájí novoroční program své umělecké kavárny ArtCafé speciálním večerem - 13. ledna v 19 hodin představí v Kreslírně divadelní hru originální české dramatičky Lenky Lagronové Zahrada Jane Austenové. Předprodej vstupenek byl zahájen ve středu v klášterní kavárně Café Dientzenhofer.

Foto: archiv Divadlo Viola
Článek

Významná současná česká dramatička Lenka Lagronová ve své – zatím poslední – divadelní hře Zahrada Jan Austenové přivádí na scénu příběh slavné anglické spisovatelky Jane Austenové. V rolích matky a jejích dvou dcer Jane a Cassandry se představí herečky Marie Málková, držitelka tří cen Alfréda Radoka, Apolena Veldová, herečka nominovaná na Cenu Thálie, a Lucie Štěpánková, herečka Divadla Na Vinohradech, držitelka Ceny Thálie do 33 let.

Hru Zahrada Jane Austenové má nyní ve svém repertoáru pražské Divadlo Viola. Režisérem představení je Radovan Lipus, scénu navrh David Bazika, kostýmy vytvořila Eva Kotková, hudbu složil Emil Viklický.

„Půdorys kroků, jizev a ran ve slovech nové hry Lenky Lagronové. Jak naložit s plody své zahrady i vlastního života? Romány. Vášeň. Jablka. Psaní. Rodina a děti. Samota. Ovdovělá matka a dvě neprovdané dcery mezi všemi těmi zavařeninami a smrtelně přeslazenými džemy. Plíseň. Křížaly. Víno. Život všemi směry. Jane nebo Lenka dobře ví, že tam kde je místo pro sen - je prostor pro naději,” říká k představení jeho režisér Radovan Lipus, kterého nyní Broumovští znají především jako režiséra hudebně-divadelního představení o historii Broumovska HRA-NIC-e.

Vstupenky za 150 korun lze koupit v klášterní kavárně Café Dientzenhofer, na místě bude vstupné 190 korun. 

Reklama

Výběr článků

Načítám