Hlavní obsah

Původní český muzikál Fantom Londýna se představil na veřejné generálce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér chystané světové premiéry muzikálu Fantom Londýna Lumír Olšovský přivítal diváky v úterý 14. května na první veřejné generálce v Divadle Jiřího Myrona v Ostravě. Spolu s autorem hudby Radimem Smetanou divákům připomněl, že výpravu navrhl Ondřej Zicha a kostýmy Kateřina Bláhová.

Foto: Josef Zajíc

Divadlo Jiřího Myrona v Ostravě. První veřejná generálka inscenace muzikálu Fantom Londýna. 14.5.2013

Článek

Světla zhasla a každý z autorů Pavel Bár - libreto, Michael Prostějovský - texty písní, Martin Goga - choreografie si sledovali svůj obor. Dirigent a autor hudebního nastudování Marek Prášil dal povel orchestru. Začaly první tóny. Opona se otevřela a rázem se všichni přítomní ocitli v Londýně 1888.

Kriminální příběh nechvalně známého masové vraha Jacka Rozparovače se začal odvíjet. Děj se komplikoval, byl stále napínavější. Vraždy pokračovaly a londýnská policie byla na pachatele krátká. Ani po prvním dějství ještě diváci nebyli schopni z mnoha typů určit, kdo je vrah.

V druhé půli děje se na jevišti objevuje Její Veličenstvo královna Viktorie v podání herečky a zpěvačky Jitky Zelenkové. Děj pokračuje až do konečného vyřešení případu.

Představení se líbilo. Mladí diváci byli spokojeni. Pan režisér Lumír Olšovský jim za potlesk poděkoval a šel se svým tvůrčím týmem dál "vychytávat poslední mouchy".

Světová premiéra se bude konat 16. května v 18.30 v Divadle Jiřího Myrona v Ostravě. Druhá premiéra bude na programu 18. května v 18.30 v témže divadle. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám