Hlavní obsah

Putovní pohár za 24 hodin na kole podruhé získal Michal Kubišta, ujel 764,4 kilometru

Novinky, Stanislava Dvořáková

V sobotu 6. července v 10 hodin skončil 3. ročník vytrvalostního kroužení 24 HODIN NA KOLE, který kromě hojné účasti závodníků přinesl i vynikající výsledky.

Foto: Stanislava Dvořáková

Šťastný Michal Kubišta překročil své předsevzetí ujetých kilometrů a stal se podruhé držitelem putovního poháru 24 HODIN NA KOLE.

Článek

Příjemné letní počasí prvního červencového víkendu bylo příslibem optimálních podmínek pro sportovní výkony. Však i řada závodníků nastupovala na start s představou určitého počtu ujetých kilometrů.

Vítěz 2. ročníku vytrvalostního kroužení si přál překonat hranici 700 km a koloběžkáři se přiznali, že přijeli ujet kolem 350 km. Další sny, i když prozrazeny nebyly, představovaly také vyšší číselné hodnoty.

Závod se stal zároveň lákavou nabídkou prověrky vlastní kondice a vůle a tak přijeli nejen účastníci z Ústí nad Orlicí a blízkého okolí, ale také z Prahy, Hradce Králové, Zlína, Hranice, Bystřice pod Hostýnem, Ostravy, Dobříkova, Kutné Hory, Starých Jesenčan, Pardubic a dokonce i z Bratislavy.

Vyhlášení výsledků bylo korunováno předáním putovního poháru vítězi jednotlivců Michalu Kubištovi z Dlouhé Třebové, který ujetím 84 kol si zajistil výsledek 764,4 km - v minulém 2. ročníku bylo jeho výkonem ujetých 650 km.

Na druhém místě skončil Adam Cihlář z Ústí nad Orlicí s ujetými 78 koly a 709,8 km a na třetím Michal Klindera z Prahy, který ujel 75 kol a 685,5 km, kdy o jedno kolo porazil držitele putovního poháru z roku 2012 a druhého v roce 2013 Davida Poláka z Ústí nad Orlicí.

Nejvyšší umístění v ženách získala Gabriela Matějíčková z Ústí nad Orlicí, která ujela 69 kol a tím 627,9 km, kdy se proti minulému ročníku zlepšila o 108 km a celkově skončila na 5.místě. Druhá byla Lenka Hajná z České Třebové se 473,2 km a 11. místem v celkovém pořadí a třetí Hana Mlynářová z Ústí nad Orlicí se 154,7 km.

Zajímavé byly také výsledky Miroslava Krejčího, který si přijel z Bratislavy pro 7. místo z ujetými 60 koly a 546 km a závodníka na lehokole Jaromíra Škorpila z Dlouhé Třebové, který v pohodové pozici zvládl 59 kol, což je 536,9 km proti 480 km v minulém ročníku - obsadil 8. místo.

Dále bylo vyhodnoceno umístění dvojčlenných týmů, kde na 1. místě skončili Petr Macek, Jiří Vyčítal (Chmelové šišky I. z České Třebové) s 728 km, druzí byli Radek Dudek, Tomáš Schaffer (Stapol Polička) a David Karpíšek, Martin Lebeda (Kozí bratři z Ústí nad Orlicí), oba týmy s 646,1 km.

V trojčlenných týmech na 1. místě skončili Petr Morávek, Aleš Komberec, Jan Roháček (Renova Race team) s 800,8 km, na 2. místě Milan a Zdeněk Čechal, Stanislav Motl (Chmelové šišky III.) s 773,5 km a na 3. místě Martina Rábová, Pavel Ráb, Jaroslav Poukar (USTA IBK) s 764,4 km.

Vytyčený cíl si na své premiéře splnili i koloběžkáři, kdy Jiří Dlabal najel 41 kol a 373,1 km, Marian Burkart 39 kol a 354,9 km a Libor Kment 34 kol a 309,4 km.

Poslední ocenění pak patřilo 3,5letému Patriku Klinderovi z Ústí nad Orlicí, který ve svém věku dokázal zdolat 18,2 km.

Všichni tito závodníci provozují cyklistiku čistě sportovně, bez vidiny finančního zisku. To samé platí o pořadatelích, řediteli závodu Matouši Pořickém, Daliboru Adamovi, z technického a administrativního zajištění, Jiřím Fikejzovi a dalších 13 dobrovolnících, kteří se obětavě a nezištně na organizaci akce podíleli.

Reklama

Výběr článků

Načítám