Hlavní obsah

První liga stolního hokeje má po dvou kolech čtyři vážné kandidáty na titul

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý víkend byl ve znamení soutěží družstev ve stolním hokeji. V sobotu se hned na třech místech hrála nejvyšší 1. liga družstev. V neděli ji rovněž na třech hracích místech následovala 2. liga družstev.

Foto: Tomáš Vítámvás

1. liga družstev 2012

Článek

V sobotu 10. března přivítal prvoligový žďárský tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou na domácí půdě obhájce titulu Dragons Brno a tým z Mostu. Proti prvnímu soupeři začal již s vědomím, že se jedná o silného soupeře, byť s hendikepem spočívajícím ve skutečnosti, že přijel v nejnižším možném počtu hráčů a tedy bez možnosti střídání. Zápas se odvíjel podle předpokladů favorita a Dragons tak domácí obrali o první dva body.

Proti týmu Mostu si hráči Žďáru dělali větší naděje na úspěch. Základ týmu soupeře však tvoří hned čtyři hráči, kteří se pravidelně objevují na předních pozicích výsledkových listin turnajů jednotlivců. Síla mosteckého týmu se tak začala projevovat již v uplynulém ročníku. Žďárský tým je naproti mosteckému tvořen z poloviny nováčky, kteří hrají 1. ligu teprve druhou sezónu. Byť tým Zekatel hraje s nadšením, zkušenosti stále hrají v jeho neprospěch. Proto Žďár podlehl také Mostu. Ve třetím utkání pak Most prohrál s týmem Dragons.

Hned čtyři zápasy se hrály v Orlovně v Brně Králově Poli. Zde se začínalo netradičně již v 9 hodin ráno. Nejdříve tu Uherčice prohrály s Doudeen Teamem. Poté nováček z Peček podlehl nejdříve Uherčicím a poté SHL Brno. Na závěr porazilo SHL Brno také Doudeen Team.

V Boskovicích se pak utkali domácí s ostravskými Šprtmejkry, kterým podlehli a s Prague NHL, nad kterými zvítězili. Ve třetím utkání Ostrava porazila Prahu.

Ročník 2012 slibuje velký boj o titul. Po druhém kole jsou totiž ve hře hned tři týmy, které jsou bez porážky. Čtvrtým velkým favoritem je s jednou prohrou tým Boskovic, který v úvodním kole porazil hned dva favority – Uherčice a Dobrou Vodu.

V neděli 11. března pak pokračovala 2. kolem také brněnská skupina 2. ligy družstev. Tým BHL A. Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou přivítal na ZŠ Švermova oba týmy z Kohoutovic, tým Orla Bohunic i Tigers Hustopeče. Za žďárský tým se tentokrát představili především hráči žákovských kategorií a přípravky. Proti soupeřům, kteří se účastní soutěží 2. ligy a mnozí i 1. ligy již několik sezón, tak v domácím prostředí sbírali velmi cenné zkušenosti, které budou cenné především v sezonách dalších. Po 2. kole soutěže je na čele brněnské skupiny tým T.H.E. Orel Bohunice, následovaný BHC Dragons Brno „B“ a Legato Kohoutovice.

Ve skupině Praha jsou na prvních třech místech: 1. Boršov nad Vltavou Mighty Pigs, 2. Old Friends Most, 3. E.S.H. Praha.

Již 24. března se v Kroměříži koná finále Ligy škol 2012 – soutěž žákovských družstev a o den později Finále žákovské tour 2011. O týden později 31. března, pak dvěma turnaji pokračuje Český pohár jednotlivců turnaji v Uherčicích a Dobré Vodě u Českých Budějovic.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám