Hlavní obsah

První letošní setkání škodovek s motorem vzadu proběhlo v Nymburce

Novinky, David Veselík

V sobotu 17. března proběhlo první setkání nadšenců vozů Škoda v Nymburce. Na sraz kvůli nepřízni dopoledního počasí nemohla přijet limuzína Škoda 120, i tak se sraz vyvedl a příští rok se bude opakovat.

Foto: David Veselík

Hrdí majitelé škodovek před hradbami

Článek

V sobotu 17. března proběhlo v dopoledních hodinách neoficiální setkání vozů Škoda.

V Nymburce před kostelem sv. Jiljí proběhlo focení aut - vozy zleva: Škoda 136GL Evropanka, Škoda Rapid 136, Škoda 110R, Škoda Rapid 136 a následně proběhlo fotografování aut pod hradbami. Vše se svolením Městského úřadu v Nymburce.

Bylo to setkání kamarádů ze Středočeského kraje a Prahy, kdy hlavní postavou srazu byl světový cestovatel Ivan Monev se svoji Škodou 136 GL (na obr. 3), sedan řečenou Galanka, se kterou brázdí země Evropy. Jeho vozidlo Škoda Rapid 136, se kterým objíždí svět se momentálně nachází v Mexiku. Více informací o jeho cestě naleznete na www.skodoukolemsveta.cz.

Uskutečnit sraz byl nápad k narozeninám, že by se město Nymburk stalo centrem prvního srazu škodovek, tímto jsme chtěli začít novou tradici a i přes nepřízeň počasí se setkání vydařilo. V nultém ročníku to bylo o setkání a předání zkušeností, nikoliv soutěžení. Právě vzhledem k počasí nakonec sem dojela čtyři vozidla, kdy vzhledem k nepříznivým sněhovým podmínkám nedorazilo doprovodné vozidla Lada 2104 v provedení Veřejné Bezpečnost z České Lípy a hlavní  tahák srazu, vozidlo  Škoda 105 limousine bílé barvy, jediné svého druhu v ČR, schválené do provozu, prodloužené o délce 7,5 metru s platným OTP a STK  z Ústí nad Labem.

Přesto děkujeme za pěkný zážitek a spolupráci MěU Nymburk. Video z akce naleznete na stránce youtube.cz/veselikstudio

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám