Hlavní obsah

Provozovatelé restaurací se mohou stále přihlásit do projektu „vlídných WC“

Novinky, Miroslav Knotek

Začátkem tohoto roku se na dveřích některých podniků a restaurací v centru města objeví samolepky s nápisem „WC zdarma – Free Toilets“, která domácí i zahraniční návštěvníky nebo i občany města Plzně upozorní na to, že v tomto zařízení mohou použít toalety zdarma.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Čekali jsme ještě na schválení projektu z posledního městského zastupitelstva a nyní již probíhá registrace zájemců z řad restauratérů,” informoval Radislav Neubauer, starosta plzeňského centrálního obvodu, jenž se tímto projektem nechal inspirovat v sousedním Bavorsku.  

Je dobře známo, že počet veřejných záchodků nepokrývá skutečnou potřebu a náklady na údržbu a opravy stojí městský obvod nemalé peníze. A tak, jak už začíná být u našich sousedů běžné, návštěvníci a obyvatelé našeho města budou moci využívat toalety v restauracích v centru města a přilehlém okolí, které budou označeny speciální samolepkou.

Jako kompenzaci sníží obvod majitelům spolupracujících restaurací poplatky za předzahrádky a restaurace budou uvedené v příslušné publikaci, která k tomuto projektu vzniká. Zkušenosti z této spolupráce jsou za našimi hranicemi dobré.  

„V současné době probíhá evidence žadatelů o registrační známku a uvítali bychom další provozovatele restaurací, kteří by měli zájem o tento projekt,” uvedl starosta Neubauer.  

Projekt totiž poskytuje výhody nejen pro Městský obvod Plzeň 3, který tímto zkvalitní služby jak svým občanům, tak i návštěvníkům našeho města, ale i pro majitele restaurací, kteří uspoří finanční prostředky, získají další potenciální zákazníky a výhody související s propagací tohoto projektu.  

„Registrační známku k tomuto projektu si restauratéři mohou vyzvednout na ODŽP ÚMO Plzeň 3, sady Pětatřicátníků 7, 9 u p. Roušalové, 2. patro, č. dv. 45 s možností podání žádosti o předzahrádku,” dodal Radislav Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám