Hlavní obsah

Proměny Brna v galerii Celnice

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 13. ledna je v galerii Celnice v areálu vily Löw-Beer v Brně otevřena pro veřejnost výstava Proměny Brna aneb 13 pohledů objektivem času, která návštěvníky přenese do brněnských ulic kolem roku 1900.

Foto: Veronika Bracková

Pozvánka na výstavu Proměny Brna

Článek

„Výstava historických a současných fotografií z Brna přináší pohledy na proměnu některých míst městské krajiny v uplynulých sto letech,” uvedl kurátor výstavy – historik a spisovatel Jaromír Hanák z Muzea Brněnska a s úsměvem dodal: „Víte, kde byly Brněnské Benátky? Pokud ne, přijďte v době od 13. ledna do 26. března do galerie Celnice.”

Výstava Proměny Brna na třinácti panelech přibližuje, jak se proměnila některá náměstí, prostranství, ulice a zákoutí v Brně od přelomu 19. a 20. století do současnosti.

Návštěvníci se mohou na výstavě seznámit s historickými a současnými fotografiemi například náměstí Svobody, Zelného trhu Moravského náměstí či Koliště, se zajímavými a ne vždy široké veřejnosti známými proměnami Petrova a katedrály sv. Petra a Pavla či páteřních brněnských ulic, jako například Kounicova, Husova či Veveří. Výstavu doplňují exponáty historické fotografické techniky ze sbírek Technického muzea v Brně.

Pro návštěvníky výstavy je připraven zimní fotokoutek, kde si zájemci mohou udělat tematicky laděné selfíčko a také si zasoutěžit o hodnotné knižní ceny. Soutěž se týká, jak jinak, poznávání historických zákoutí Brna.

K výstavě vznikla rovněž publikace Proměny Brna, která přináší další informace o místech představených na výstavě. Publikaci je možné zakoupit v kavárně Celnice a na pokladně vily Löw-Beer. Galerie je bezbariérová a volně přístupná od úterý do neděle od 10 do 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám