Hlavní obsah

Prohlídky s princeznou jsou na Mníšku připraveny hned po vysvědčení

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 30. června končí školní rok a začínají prázdniny. Na mníšeckém zámku budou tento den připraveny zábavné prohlídky pro děti, na kterých je i s rodiči provede princezna Anička. V létě se budou dětské prohlídky konat každý den, kdy má zámek otevřeno.

Foto: Anna Čelouchová

Mníšecká princezna Anička.

Článek

Na zámku v Mníšku pod Brdy budou po celé letní prázdniny připraveny prohlídky pro děti. V poslední školní den, ve čtvrtek 30. června, je přivítá oblíbená princezna Anička, která je zavede do komnat i do sklepení.

Při prohlídce zámkem ukáže dětem staré rytířské brnění, těžké cínové tácy, porcelánové akvárium nebo sympatického knížepána. Děti se nejen pobaví, ale dostanou také důležitý úkol, najít všechny pohádky, které se v komnatách ukryly. Uhodnou, jaká se jim schovala v jídelně s velkými kamny, salónku plném květin nebo v pracovně s loveckými trofejemi?

Pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou ve čtvrtek začínají ve 13:45 a 15:00 hodin. Na závěr každé z nich čeká ještě místnost plná malých princezen a šlechticů a kdo by chtěl zavítat do pohádkového světa, může navštívit i Kouzelné sklepení.

Ve sklepení zámku uvidí ještě jednu princeznu i s tatíčkem králem, čerta s kamarádkou ježibabou, vodníka z rybníka, Rusalku i další víly nebo anděla s ovečkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám