Hlavní obsah

Program 10. ročníku Divadelního léta pod plzeňským nebem je kompletní

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jubilejním desátém roce si největší open air divadelní festival v Plzeňském kraji připravil pro své návštěvníky rozšířený program.

Foto: Divadelní léto pod plzeňským nebem

Hrát se bude stejně jako vloni na prostranství U Zvonu.

Článek

Oproti minulým ročníkům přibudou k nové inscenaci Akvabely a reprízám loňského Dona Quijota také tři představení velmi úspěšné detektivní komedie Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!, kterou festival uváděl v letech 2015 a 2016.

Připraven je i zajímavý doprovodný program, už v červnu bude Divadelní léto hostit představení festivalu Tanec Praha 2017 Ghana zrána a v závěru července bude open air pódium patřit Slam Poetry. Divadelní léto předznamená výstava Deset divadelních let, která bude po celý měsíc červen k vidění ve Smetanových sadech.

Vstupenky na 10. Divadelní léto pod plzeňským nebem se začaly prodávat 1. dubna. Hrát se bude stejně jako vloni na prostranství U Zvonu.

„Lokalita U Zvonu, kde jsme byli vloni poprvé, nás nadchla - je to oáza pod platany v samotném centru Plzně. Místo vytvořilo skvělou kulisu pro Dona Quijota i Prokletí rodu Baskervillů a jsem přesvědčen, že dodá jedinečnou atmosféru také současné tragikomedii Davida Drábka Akvabely,” uvedl Vilém Dubnička, umělecký ředitel Divadelního léta, který bude letošní novinku Akvabely režírovat. Se stejným obsazením hlavních rolí (Bronislav Kotiš, Zdeněk Rohlíček, Michal Štěrba) už tuto hru režíroval v roce 2006 v DJKT.

„Volal jsem Davidu Drábkovi, jestli bychom zase mohli hrát jeho Akvabely, a byl nadšen. Hrály se v Čechách na profesionálních jevištích jen dvakrát a pak hlavně v zahraničí. Z Drábka za tu dobu vyrostla významná persona českého divadla. Napsal desítky her, ale myslím, že Akvabely má hodně rád. Určitě přijede na premiéru.”

Desátý rok své existence začalo Divadelní léto slavit už v zimě. Spolu se svými diváky si formou divadelních setkání postupně připomíná inscenace z prvních let. Ve čtvrtek 6. dubna se v kavárně DEPO2015 uskuteční večírek s komedií Marná lásky snaha (MLS) z roku 2011, na kterou budou vzpomínat Jana Bernášková, Radek Valenta, Petr Borovský spolu s dalšími herci i tvůrci.

Návštěvníci setkání budou mít jedinečnou příležitost získat v benefici krásné originální kostýmy z Marné lásky snahy. Připraveny jsou pestrobarevné pánské pláště a obleky, šaty princezen i se spodničkami a pláštěnkami, klobouky, rukavičky, paruky a další.

Výtěžek benefice půjde na Příměstský divadelní tábor pro děti od 9 do 14 let, který festival pořádá první týden v červenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám