Hlavní obsah

Pro čistší řeku Úhlavu

Novinky, Věra Kokošková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do programu Ukliďme Česko se svou dobrovolnickou ekologickou akcí zapojují také přeštické vodácké oddíly TOM Úhlava a KČT Úhlava. Tradiční Čištění řeky Úhlavy letos probíhá už od 1. dubna a vyvrcholí v sobotu 20. května.

Foto: Dagmar Švihlová

Děti v Dolní Lukavici nikdo k pomoci řece dlouho přemlouvat nemusel...

Článek

Akci zaštiťují Nadace ČEZ, společnost Marius Pedersen Group a město Přeštice, k pořadatelům se dále připojily obecní úřady a spolky z okolí - z Borov, Nezdic, Lužan, Příchovic, Dolní Lukavice a Předenic.

V harmonogramu jednotlivých účastníků připadl letošní 20. květen na členy TOM Úhlava Přeštice a občany Přeštic, kteří by měli uklízet jak pěší, tak vodácké úseky v okolí města. Organizátoři proto hledají pěšáky a pádlery, a to skupiny i jednotlivce.

V Den "D" je sraz účastníků v loděnici KČT v Přešticích v 9.30 hodin, s návratem dobrovolníků a svozem odpadů je počítáno do 16 hodin. Úseky pěší budou rozděleny až na 4 okruhy (10, 4, 3 a nejbližší okolí), u vodáckých se počítá s pěti úseky (od 2,5 km do 8 km). Doprava je samozřejmě zajištěna. O ochranné pomůcky, jídlo a pití bude po celý den postaráno, podvečer a večer budou patřit táboráku a písničkám (Country band Sešlost Wjekem). Možnost přespání v loděnici nebo ve vlastním stanu.

Všichni, kdo chcete pomoci, jste vítáni. Prosíme, hlaste se nám do středy 17. května na telefonu 723187068, mail: dashulka@post.cz a uveďte, do jaké skupiny chcete zařadit (pěší, vodácké). Věříme, že se dostavíte ve vhodném oblečení a obutí, s nadšením a dobrou náladou. Děkujeme vám za naši řeku Úhlavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám