Hlavní obsah

Přímý přenos opery La Traviata z italské La Scaly ve vsetínském kině Vatra

Novinky, Klára Blažková

Jedna z nejprominentnějších evropských kulturních událostí sezóny se blíží. Prostřednictvím přímého přenosu budou mít také návštěvníci kina Vatra ve Vsetíně jedinečnou možnost prožít premiérové provedení opery La Traviata.

Foto: DK Vsetín

La Traviata

Článek

Ve světově známém a uznávaném operním domě – La Scala v italském Miláně – zahájí v sobotu 7. prosince na den sv. Ambrože, patrona města Milána, novou sezónu. Při této příležitosti uvedou premiéru klasické opery Giuseppe Verdiho s názvem La Traviata v čele se sopranistkou Dianou Damrau jako Violettou Valery a Piotrem Beczalou s Zeljkem Lucicem v rolích Alfreda a Giorgia Germontových.

Melodramatický příběh pařížské kurtizány, jehož námětem byl román Alexandra Dumase ml. Dáma s kaméliemi, budou moci díky moderním technologiím prožít i návštěvníci kinosálů po celém světě.

Poprvé budou mít tuto příležitost i místní diváci prostřednictvím kina Vatra, které se k přenosům připojilo. Opera o třech dějstvích bude zpívaná v italštině. Pro diváky v kině však bude přímý přenos doplněn českými titulky. Představení začíná v 18.00 hodin a jeho délka bude přibližně 2 hodiny a 40 minut včetně malého občerstvení.

Toto nové strhující zpracování je bezesporu událostí, kterou by si neměl nechat ujít žádný operní fanoušek.

Vstupenky jsou v předprodeji od 11. listopadu v pokladně kina. Více informací na www.kinovatra.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám