Hlavní obsah

Primátor Brna a starosta rakouského St. Pöltenu požehnali tramvaji

Novinky, Martin Seidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při příležitosti 20 let partnerství města Brna a rakouského St. Pöltenu v neděli 20. března primátor Roman Onderka a starosta Matthias Stadler požehnali a uvedli do provozu tramvaj, která připomíná právě toto partnerství.

Foto: Martin Seidl
Článek

Již v roce 1991 navázala partnerství města Brno a St. Pölten. Je tomu 20 let a při této příležitosti přijal pozvání starosta Mgr. Matthias Stadler k uvedení tramvaje do provozu, která připomíná právě výročí tohoto partnerství.

Na začátku akce starosta Stadler poděkoval za pozvání, připoměl že je rád, že padla železná opona a že bylo možné navázat partnerství s Brnem. Za tuto dobu partnerství uspořádali víc než 150 společných akcí z oblasti sportu, školství a ostatních. Také se zmínil o tom, že v St. Pöltenu jezdí autobusy na plyn a jeden autobus bude pokřtěn po Brně.

"Dvacet let partnersví je obrovský závazek, jsem si toho vědom, a proto chci toto partnerství dále rozvíjet a hýčkat. Připíjet nebudem, ale budeme žehnat této tramvaji, aby se povedlo rozvíjet partnerství minimálně dalších dvacet let," zdůraznil primátor Bc. Roman Onderka.

Potom už starosta Stadler a primátor Onderka přistoupili k tramvaji a požehnali jí společně. Po požehnání a symbolickém přípitku oba nastoupili do tramvaje a vydali se na cestu do centra města Brna. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám