Hlavní obsah

Přes půltisíce fanoušků designu a architektury zaplní o víkendu klub Fabric

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V srpnu zaplnila prostory Provozu Hlubina v areálu Dolních Vítkovic, v sobotu zaplní téměř dvojnásobné prostory klubu Fabric. Vstupenky byly beznadějně rozebrány již po třech dnech. Řeč je o ostravské PechaKucha Night.

Foto: Tereza Bednaříková

Zaplněné prostory Dolu Hlubina Na PechaKucha night vol.1

Článek

„Zájem o akci je velký, připisujeme to kombinaci více faktorů.“ říká organizátorka akce Tereza Bednaříková.

„Není to přednáška a není to výstava. Samotné prezentace jsou sice hlavní, ale určitě ne jedinou částí programu. Akce je totiž hlavně o setkání zajímavých lidí a diskuzi nad zajímavými nápady v neformálním prostředí. To podle mě láká na PechaKucha Night nejvíc. A navíc - kdo by odolal možnosti dát si po ukončení prezentací drink například s Adamem Gebrianem nebo s designéry ze studia OFICINA,“ dodala Bednaříková.

Upozornila na nevídanou sestavu prezentujících, mezi které patří kromě jmenovaných také studia Najbrt a Qubus, Jiří Sorůvka nebo fotografové Boys play nice.

Akce se bude konat v klubu Fabric. Prostory bývalého kolejového depa zrekonstruované do moderního tanečního klubu jsou pro organizátory nejen výzvou dostát mnoholetým kulturním úspěchům tohoto klubu, ale nesou také jistou symboliku, spojení starého a nového, což je přesně téma, které zosobňuje současnou Ostravu.

Koncept PechaKucha Night pochází z Tokia. Slovo PechaKucha [peča kuča] pak označuje japonské citoslovce rozhovoru, ekvivalent českého „blabla“. Akce se koná ve více než 370 kulturních metropolích po celém světě, u nás také v Praze a Brně.

V Ostravě se bude konat podruhé, první ostravská PechaKucha Night proběhla 21. srpna a představila 14 prezentujících z oboru architektury, designu a fotografie. Další PechaKucha Night Ostrava se má uskutečnit na přelomu února a března.

Více informací o akci i vystupujících najdete na internetových stránkách PechaKucha Night Ostrava - http://www.pkno.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám