Hlavní obsah

Přerovská muzejní noc Svatební noc u Křópalů v ohrožení odhalí pikantní zápletku

Novinky, Romana Nitková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerovské muzeum v rámci výstavního projektu Poklady z hůry aneb Jak se žilo na Hané připravilo pro své návštěvníky netradiční Muzejní noc formou hraného divadelního představení, které se uskuteční v pátek 26. května přímo ve výstavě, v prostorách přerovského zámku.

Foto: Magda Barboříková

Muzejní noc. Muzeum Komenského v Přerově p.o.

Článek

Divadelní představení s příznačným názvem Svatební noc u Křópalů v ohrožení sehrají členové Folklorního souboru Haná Přerov, který letos oslaví 50. výročí od svého vzniku.

Je opravdu svatební noc u Křópalů v ohrožení? Kdo odhrnul peřinu, která přikryla dávné tajemství? A jak to všechno dopadne? Na tyto otázky divákům odpoví hraný příběh Tonka a Haničky, Jury a Blaženy a také Francka a Anky. Ale je to opravdu tak? Pochybnosti tetek totiž pěkně zkomplikují život našim divadelním postavám...

Muzeum Komenského v Přerově zve velké i malé diváky na malé divadelní představení z muzejní autorské dílny, které navazuje na řadu předchozích, divácky úspěšných divadelních muzejních nocí. Představení se uskuteční 26. května v 18.00, 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 hodin v přerovském zámku. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na pokladně přerovského zámku.

Výstavu Poklady z hůry aneb Jak se žilo na Hané, kterou Muzejní noc doplňuje, můžete navštívit v přerovském muzeu do letošního 18. října.

Výstavní projekt podpořilo Statutární město Přerov, Olomoucký kraj, Televize Přerov s. r. o., APITEA Technologies, Pivovar ZUBR, a.s., Pekárna Racek, s.r.o., Hanácká kyselka a.s. a Český rozhlas Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám