Hlavní obsah

Představujeme týmy korfbalové extraligy: KK Brno

Novinky, Jan Pařík

Obhájce z Brna chce zlatý hattrick a do sezony jde s posíleným kádrem.

Foto: Jan Pařík

Brno

Článek

Po předloňském prvním titulu v historii získali nejcennější primát i loni a letos by rádi zkompletovali mistrovský hattrick. Brněnští korfbalisté patří i v nadcházející sezoně k horkým adeptům na nejvyšší extraligový stupeň. „Tým letos rozhodně nemáme slabší, spíš naopak,“ myslí si kouč Jihomoravanů Jakub Máša.

Kádr sice opustila kvůli těhotenství Eva Fridrichová, na druhou stranu ho však posílily dvě nové akvizice. Ta první je bývalá reprezentantka Lenka Faltýnová, která v minulosti oblékala dres Prostějova. „Loni si dávala herní pauza a nyní se přestěhovala do Brna. Bydlí kousek od haly, kde trénujeme, proto se k nám připojila. Dojíždění do Prostějova by asi nezvládla. Herně nám určitě pomůže, své kvality má,“ popisuje Máša.

Druhou novou tvář představuje nizozemský korfbalista Marco Rot. Zahraniční hráč přijel do Brna pracovně na půl roku a sám si Korfbal klub vyhledal a přihlásil se. „Za poslední roky toho moc nenahrál, teď se do toho zase dostává. Jde vidět, že je na nějaké úrovni, úplně top hráč to však není. Každopádně jde o oživení jak našeho týmu, tak i pro ostatní celky. Vždy je dobré, že se v zápasech objeví někdo jiný. Všichni jsme na sebe už moc zvyklí a známe se. Navíc v Brně nemáme moc kluků, takže se hodí,“ libuje si Máša. „Na Holanďana není moc vysoký, ale má agresivní styl. Není to žádný otloukánek,“ přidává brněnský hráč Jan Šedý.

Tak jako ostatní extraligové týmy, tak i Brnu posloužil jako příprava víkendový turnaj Mayor Cup na Slovensku. Korfbal klub v Prievidze vyřadily v semifinále České Budějovice. „Trefit se do koše byl docela problém. Na rozdíl od ostatních nemáme v týmu reprezentanty do třiadvaceti let, kteří byli rozehrání ze světového šampionátu z Olomouce,“ vysvětluje Šedý.

Dvojnásobné šampiony trochu zaskočil brzký start extraligy. Jindy totiž nejvyšší soutěž začíná později než v půli září. „Trochu nás to překvapilo. Na konci září máme naplánovaný klubový výjezd do Nizozemska, kde chceme potrénovat a sehrát nějaké přáteláky. Mysleli jsme, že to bude příprava na extraligu, takhle tam vyjedeme až po dvou úvodních kolech. Jinak jsme se na konci srpna začali připravovat po kondiční stránce a od září trénujeme v hale,“ přibližuje brněnský stratég.  

O dovršení zlatého hattricku čekají v Korfbal klubu tuhý boj. „Co jsme viděli na Mayor Cupu, soutěž bude hodně vyrovnaná. Třeba Prostějov je rozehraný a jeho mladí hráči získali na šampionátu v Olomouci důležité zkušenosti. Jde na nich vidět zapálení pro hru a my na ně musíme vymyslet recept,“ usmívá se Máša. „Třetí zisk titulu bude asi nejtěžší, Prostějov i Budějovice posílily. Snad se nám to povede,“ dodává Šedý.

Pro Brno začíná extraliga v sobotu doma s Prostějovem, v neděli hraje jihomoravské derby ve Znojmě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám