Hlavní obsah

Představitelé města Brna a Jihomoravského kraje ocenili vítězství hokejové Komety

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. dubna ve 14 hodin na Nové radnici přivítali hráče a realizační tým brněnské hokejové Komety primátor Petr Vokřál a hejtman Bohumil Šimek. Poděkovali za vzornou reprezentaci města a kraje, za zisk mistrovského titulu.

Foto: Petr Štěpaník
Článek

51 let – tak dlouhé bylo čekání, než se titul hokejového mistra republiky vrátil do Brna. Dávno je pryč čas, kdy někdejší Rudá hvězda, fanoušky trefně „překřtěná“ na Kometu, sbírala jeden titul za druhým. Dnešní nejvyšší soutěž je velmi vyrovnaná, dobýt nejvyšší příčku není vůbec snadné. Po dlouhém čekání se podařilo. 

Velký dík za návrat mistrovského titulu do Brna náleží celému týmu, který se v závěrečném play off představil v úžasné formě jako téměř neporazitelný. Mimořádně kompaktní, sehraný, soudržný, s obrovskou vůlí, hrající takticky, chytře.

Uznání platí i osobnostem mimo ledovou plochu. Především šéfovi a trenéru Liboru Zábranskému, který špičkový hokej v Brně „vzkřísil“, přivedl opakovaně k nejtěsnější blízkosti mistrovského titulu a nyní k jeho zisku. Obhajoba při dnešní vyrovnanosti týmů v extralize nebude snadná. Nemá smysl křečovitě ji očekávat. Spíš držet palce, aby tým zachoval do budoucna současnou vůli a bojovnost. Výsledky se nutně dostaví, i když sebevětší snaha nebývá vždy korunována úspěchem nejvyšším. 

Setkání na brněnské radnici bylo velmi přátelské, neformální. Nejvyšší představitelé města a kraje dali v krátkých proslovech znát, že mají ke sportu blízko a vítězství hokejového klubu je pro ně i osobní radostí. Padla slova o nové hokejové hale, která lze brát jako příslib, že v dohledném čase bude opravdu stát.

B. Šimek informoval o poskytnutí dotace 1,5 miliónu korun z rozpočtu Jihomoravského kraje spolku KOMETA GROUP na podporu mládežnického hokeje. „Vrátili jste do Brna hokejovou hrdost,“ zdůraznil P. Vokřál. Setkání se zúčastnila i skupinka hráčů z legendárních časů někdejší Komety. 

Po slavnostním přípitku, předání plaket, unikátních kuliček z brněnského orloje i upomínkových předmětů, panovala uvolněná atmosféra. Natáčelo se, fotilo, kdo mohl, byl zachycen třeba s Pohárem T. G. Masaryka. Hokejisté přispěli vtipným sborovým popěvkem, chorálem „Tak jsme mistři. No a co?“

A pak již v dlouhém zástupu opouštěli sál a sestupovali dolů po starých radničních schodech. Zraněný Tomáš Vincour byl nesen na zádech Michalem Gulašim. Bylo co nést, spoluhráč zvládl, možno říci lehkým nadhozem, bezbariérově. Pak závěrečné snímky na nádvoří a již bylo třeba spěchat.

Na všechny z hokejové Komety netrpělivě čekal zcela zaplněný Zelný trh. Shromážděné fanoušky v počtu přibližně dvanácti tisíc čekalo setkání s hokejisty, zajímavý program, a dvanáct tisíc piv zdarma – dárek sponzora Komety: Pivovaru Starobrno. Velká sláva trvající do večera, začínala ve tři odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám