Hlavní obsah

Předpremiéru komedie Petra Kolečka vidělo kino Světa techniky v Dolních Vítkovicích

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 26. srpna od 17.30 hodin se uskutečnila předpremiéra očekávané filmové komedie autora scénáře a režiséra Petra Kolečka s názvem Přes prsty. Představení se konalo za účasti tvůrců filmu, kteří po promítnutí filmu uspořádali besedu s diváky.

Foto: Josef Zajíc

Hostesky při předpremiéře filmu Přes Prsty. Dolní Vítkovice, DOV, Svět techniky.

Článek

Komedie Přes prsty není jediným dílem autora divadelních her, scénářů filmů a televizních seriálu ze sportovního prostředí. V tomto filmu si našel čas léta, pláží, písku a náročného sportu - plážového volejbalu.

„Pro mě byly nejdůležitější lidské vztahy. Ve filmu se několikrát používá pojem chemie. Prostě jde o to zachytit situaci, když dvě holky sportují. To že v našem filmu jde o plážový volejbal, není podstatné, kdyby to byl tenis, tak ten vztah mezi dvěma ženami probíhá v zásadě stejně. Chtěli jsme vysledovat, jak to funguje dvěma ženám v souladu sportu a osobního života. Je taková jakási obecná pravda, že není větší noční můry pro trenéra, než když trénuje ženy. Ve filmu jde o zachycení ženského přátelství. Do jaké míry existuje a jak je pevné,” uvedl Petr Kolečko.

Ve filmu dominují tři hlavní postavy. Dvě kamarádky, hráčky plážového volejbalu připravující se na Mistrovství Evropy, hrají Petra Hřebíčková a Denisa Nesvačilová. Do jejich sportovního života se zaplete bývalý hráč beach volejbalu z devadesátých let minulého století. Poklidný sportovní  život obou žen jemně naruší. Mužskou postavu velmi dobře ztvárnil Jiří Langmajer.

Film provází scénická hudba mladého autora Marcela Procházky, který si říká Marcell. Tu napsal společně s Viliamem Bérešem. Marcell napsal také hudbu k ústřední písní Tvůj svět na text Ondřeje Fiedlera, kterou zpívá Lucie Bílá.

Další tvůrci filmu:

Kamera Petr Bednář. Dále hrají Vojtěch Dyk, Jakub Prachař, Zdena Hadrbolcová, Radka Pavlovčinová, Marek Taclík, Kristína Greppelová, Leoš Noha, Igor Chmela, Jan Komínek, Jakub Gottwald, Marián Miezga, Ján Jackuliak, Markéta Krejčová, Barbora Mudrová a další.

Závěr filmu Přes prsty se odehrává v Dolních Vítkovicích pod vysokými pecemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám