Hlavní obsah

Pražské literární Večery přiměřených depresí oslavily 11 let trvání

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 4. dubna se konal výroční pořad autorského čtení z cyklu Večerů přiměřených depresí, organizovaný Zorou Šimůnkovou a sdružením Literární Vysočina.

Foto: Marek Velebný

připomenutí výročí Bohumila Hrabala

Článek

V kavárně Jiný Kafe v Táboritské ulici v Praze se v pátek 4. dubna konal již 117. večer autorského čtení prózy i poezie s hudebním doprovodem s názvem "večery přiměřených depresí". Pořad oslavil již jedenáct let existence zmíněných autorských čtení literátů nejen z Prahy, ale z celé České republiky.

V prostorách kavárny Jiný Kafe se autorské čtení konají necelé dva roky, dříve byl azylem Večerů přiměřených depresí podnik Obratník (Symbiosa) na Smíchově.

Během výročního večera autorka a organizátorka Zora Šimůnková ze sdružení Literární Vysočina připomněla 100. výročí narození slavného Bohumila Hrabala a hovořila krátce o historii jedenácti let, kdy organizuje autorská čtení.

V pátek 4. dubna vystoupili se svou literární tvorbou Pavlína Vilertová, Veronika Vojířová, Pavel Beerhaan, Marek Velebný a další za hudebního doprovodu Svitky. Po autorském čtení se konala malá tombola pro autory, kde hlavní cenou byl obraz autora Kamila Marcela Hodáčka.

Další díly pátečního autorského čtení se budou konat 23. května a 13. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám