Hlavní obsah

Pražská slůňata Rudolf a Maxmilián šla vyhlížet jaro

Novinky, Vratislav Konečný

Do venkovního výběhu pražské zoo vyběhla v Údolí slonů celá sloní skupina, aby se podívala, co jim svět zas nadělil. Namrzlé plochy, pro pohyb tlustokožců zrádné, již odtály, takže se mohli pořádně rozhýbat. Největší radost měl Max, ten řádil v kalužích jako dítě, čtyřměsíční Rudolf se držel mámy Tamary.

Foto: zoo Praha, Petr Hamerník

Sloni v pražské zoo si užívali první jarní procházku, ven vyrazily i slonice Tamara a Janita se slůňaty. Rudi se zpočátku hodně držel matky Tamary.

Článek

Maxmiliánovi bude v dubnu rok, hrál si jako dítě. Běhal po výběhu mezi matkou Janitou a tetou Tamarou, zkoušel se honit s odcházejícími chovateli, kteří slony do výběhu přivedli, a samozřejmě také s Rudim.

„Největší radost měl Max z kaluží, kterými probíhal a vodu cákal kolem sebe na všechny strany. Po nějaké době se více osmělil i Rudolf, ale do kaluží si tolik netroufl. Raději se více věnoval svým oblíbeným potyčkám s Maxem. Před nadšenými návštěvníky se obě slůňata ve výběhu pošťuchovala, vzájemně přelézala a občas i převalovala. V případě příznivého počasí budou slůňata se svými matkami chodit ven po třinácté hodině, zatím přibližně tak na půl hodiny," informovala mluvčí Zoo Praha Jana Myslivečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám