Hlavní obsah

Pražané si užili oslavy Dne hudby

Novinky, Darina Boumová

Poslechnout si koncert své oblíbené kapely pod širým nebem přišlo ve středu 21. června na čtyřech scénách v Praze 10 za celý den okolo 4 tisíc lidí. V rámci Mezinárodního dne hudby se v Heroldových sadech, Malešickém parku, Gutovce a před NC Eden konal první ročník akce Žij s hudbou s Prahou 10.

Foto: Darina Boumová

Kapela Sto zvířat měla největší úspěch u publika.

Článek

Na pódiích vystoupilo 16 profesionálních i amatérských kapel a hudebních spolků skládajících se z desítek muzikantů. Největší zájem byl o koncert skupin Sto zvířat, The Prostitutes, The Dixieboys, Kapitán Demo, Pio Squad a Pražský pouťový orchestr.

„Inspirovali jsme se v zahraničí, kde oslavy Dne hudby každoročně oživí náměstí, parky a jiná veřejná prostranství, a patří k vyhledávaným a oblíbeným svátkům. V ČR se k oslavám zatím přidalo jen pár měst, nyní k nim nově patří i MČ Praha 10, která připravila jednu z největších oslav v ČR. Potěšil nás velký zájem veřejnosti o tento první ročník a věřím, že se nám podaří vytvořit z něj pravidelnou událost,“ uvedl Tomáš Pek, zástupce starosty Prahy 10, která akci pořádala.  

Vstup byl zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám