Hlavní obsah

Praha 13 rekonstruuje zastaralé a zanedbané prostory sportovní haly

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stále se rozrůstající Praha 13 potřebuje krom bytů a občanské vybavenosti i možnosti sportovního vyžití. Některé aktivity probíhají v Centrálním parku, pro většinu sportovních her je připravena sportovní hala procházející rekonstrukcí. Ve středu proběhlo předání vstupní části za účasti radních.

Foto: radnice Prahy 13

Hala se využívá pro řadu sportovních aktivit

Článek

Rekonstrukce byla zapotřebí

Sportovní hala prošla úpravami už v roce 2015 a 2016, kdy byla rekonstruována podlaha a šatny se sociálním zázemím.

Hala byla postavena v roce 1985, budova musela projít rozsáhlejší modernizací tak, aby bylo toto multifunkční sportovní centrum využitelné po všech stránkách.

Pořádají kvalitní soutěže 

Vstupní část budovy byla velmi zanedbaná. Stavebně, technicky ani užitkově neodpovídala provozu, který zde každodenně probíhá.

Hala slouží nejen jako zázemí pro sportovní aktivity dětí, ale také pro kvalitní soutěže, jako jsou volejbalová extraliga, 1. liga sálové kopané a mistrovství ČR v karate. Sportovní oddíly, které halu využívají, patří k nejlepším oddílům v České republice.

Všechny věkové kategorie

„Spolek SK Hala Lužiny, který zde působí, je složen z několika oddílů a má asi 1000 členů. Základnu tvoří členové Všesportovního oddílu, oddílu volejbalu, bojových umění, Tai-chi Praha, Fitness Ballance a skupiny Cvičení pro seniory. Všesportovní oddíl je zaměřen na cvičení s dětmi od zhruba 18 měsíců do 14 let a rovněž pořádá kulturní, společenské a pobytové akce. Oddíl bojových umění organizuje cvičení pro věkové kategorie žáků, dorostenců a seniorů zejména na kondiční úrovni. Cvičení je orientováno na prevenci proti civilizačním chorobám, pro upevnění zdraví, dlouhověkost a v neposlední řadě jako účinná sebeobrana,” informovala mluvčí radnice Prahy 13 Eva Libigerová. 

Hlavní náplní činnosti oddílu volejbalu je práce s mládeží. Mládežnické oddíly jsou již několik let po sobě vyhlášeny Českým volejbalovým svazem jako nejlepší v ČR. Cvičení pro seniory se zaměřuje na zlepšení fyzické i psychické kondice starších občanů, jejich soběstačnosti a sociálního zapojení do společnosti. Podporuje tak aktivní trávení volného času.

Reklama

Výběr článků

Načítám