Hlavní obsah

Prague Cello Quartet aneb I klasická hudba "se dá poslouchat"

Novinky, Iveta Pešatová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prague Cello Quartet: Petr Špaček, Jan Zvěřina, Jan Zemen, Ivan Vokáč. Originální kvarteto s nenapodobitelnou atmosférou nemá v současnosti na českém hudebním trhu obdoby. Přijďte si tyto profesionální violoncellisty s dávkou humoru poslechnout 10. ledna do Salesiánského divadla v Praze-Kobylisích.

Foto: archiv: Prague Cello Quartet

Prague Cello Quartet aneb i klasická hudba se "dá poslouchat" :)

Článek

Již tradičně kvarteto pořádá svůj největší koncert v roce v prvním měsíci nového roku, letos je to 10. ledna v 19.00 v Salesiánském divadle, v Praze-Kobylisích (Kobyliské náměstí 1, stanice metra C - Kobylisy).

Koncert má vždy úžasnou atmosféru - díky nadšenému publiku. Vystoupení profesionálních violoncellistů, vítězů mnoha světových soutěží a sólistů předních českých orchestrů, dokáže obecenstvo strhnout a nadchnout nejen dokonalostí provedení skladeb ve vlastních úpravách, ale i vtipností ztvárnění hudby mnoha rozličných žánrů. Posluchači z koncertu odchází nejen nabiti novou energií a veselostí, ale i obohaceni o netradiční zážitek. Na programu koncertu zazní nejnovější úpravy populárních písní, soundtracků, skladeb i další zajímavé kreace z jeho osvědčeného repertoáru. 

Kvarteto debutovalo s velkým úspěchem v roce 2006 a ihned si získalo obrovskou přízeň mladého publika. V roce 2011 vydali své první CD s názvem No.1. Na jaře 2013 bude pro neobyčejný zájem z řad veřejnosti natáčet své druhé CD.

Jedním z cílů, které si Prague Cello Quartet vytyčilo, je přivést ke kvalitní hudbě posluchače každého věku a srozumitelnou cestou jim ukázat, že i klasická hudba "se dá poslouchat". Dalším zájmem cellistů je podpora různých benefičních projektů. Kromě výchovných, benefičních a celovečerních koncertů vystupuje Prague Cello Quartet na festivalech, plesech, vernisážích nebo jiných slavnostních příležitostech, a také na nejrůznějších netradičních vystoupeních. PCQ natáčelo pro TV Noe, TV LUX, radio Proglas. 

Vstupenky je možné zakoupit také on-line přímo na ticketportal.cz. SLEVA: Pro děti do 15 let věku včetně, pro studenty a pro seniory od 65 let vstupenky za 100 Kč. ZTP/P info: Pozor, ztížený přístup po schodišti. Vozíčkáři za 100 Kč do přízemí, držitelé průkazu ZTP/P a jejich doprovod (jedna osoba) za 100 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám