Hlavní obsah

Poutník na cestě kolem světa se zastaví v Kralovicích

Novinky, Karel Šimr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastávku na své pěší cestě kolem světa si ve středu 18. června 2014 udělá v Kralovicích poutník Petr Hirsch. Od 19 hodin se s ním budou moci lidé setkat v místním evangelickém kostele.

Foto: Karel Šimr

Poutník Petr Hirsch

Článek

Petr Hirsch bude vyprávět o smyslu své pouti, ale také o svých cestách minulých do Santiaga de Compostela, Říma a Jeruzaléma. Povídání doprovodí projekcí fotografií.

Akce vyvrcholí zasazením stromu míru u kostela. "Mým přáním při pěším putování světem je přinášet svůj vlastní vnitřní pokoj k lidem, od vesnice k vesnici, od města k městu a ze státu do státu. A jako malou památku zanechat na různých místech, kterými projdu, stopu vyjádřenou zasazeným stromem. Ten má pocestným a kolemjdoucím nabízet třeba chladivý stín nebo je vybízet k vzhlédnutí do rozvětvené koruny," vysvětluje Petr Hirsch.

První etapu své cesty zahájil Petr Hirsch 1. června ve svém rodném Dvoře Králové nad Labem a zakončí ji v norském Trondheimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám