Hlavní obsah

Potomci J. A. Bati bydlí v zámeckých pokojích nesoucí jejich jména

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napajedelský zámek v těchto dnech obývají vzácní hosté. Do zámeckých komnat se navrátili potomci Jana Antonína Bati, který byl v minulosti jedním z vlastníků tohoto historického sídla. Všichni členové rodiny bydlí v pokojích nesoucí právě jejich jména - Dolores, Ljubislav a Nelson.

Foto: www.zameknapajedla.cz

Apartmán Dolores, v němž nyní při návštěvě zámku bydlí samotná Dolores L. Bata - vnučka Jana Antonína Bati.

Článek

Nové zámecké apartmány vznikly ve třetím nadzemní podlaží - v místech, kde dříve žila šlechta. V pokojích se snoubí historie se současností.

"Patro zámeckých pokojů je patrem života. V našich pokojích naleznou hosté nejenom klid a pohodu, ale zároveň mohou posílit sebe sama. Hosté si mohou vybrat z rozličných pokojů, které jsou pojmenovány podle rozdílných životních aspektů. Některé z nich nesou jména po potomcích Jana Antonína Bati, který byl jedním z významných majitelů zámku, dále pak po šlechtických rodech a nebo zároveň po brazilských esencích, které nám do života přinášejí mnoho dobrého," přiblížila jednotlivé pokoje manažerka zámku Petra Psotková.

V zámku tak hosté najdou pokoj označený jako ODVAHA (Renascer) - apartmán Dolores, který je prozářen elegantní bílou a zároveň jasnými barvami. Druhý pokoj je označen jako MOUDROST (Mamoa) a je laděn do modrostříbrných barev s výhledem do korun staletého stromu.

"Další pokoj jsme označili jako Vitalita (Ybá). V něm se snoubí zelená se stříbrnou barvou a na každého hosta dýchá aspektem přírody a čisté síly. Dále je možné se ubytovat v pokoji Rovnováha (Suri) či v romantickém apartmá pojmenovaném jako Něžnost (Indaiá)," dodala Petra Psotková.

Všechny zámecké pokoje zařídila samotná majitelka zámku Eva Gajdošík, která se věnuje zařizování nejenom zámeckých pokojů, ale také bytů a domů. Je příznivkyní shabby chic stylu, který kombinuje nové se starým, dává starým předmětům novou funkci a zároveň uplatňuje jemné a romantické linie.

"Pro vytvoření příjemného prostředí nejsou důležité jen ty nejdražší kousky nábytku či zařízení. Snažím se proto o znovuobjevení tkanin, starších nábytků, dekorací, křesel, jež mají své kouzlo, následně je doplňuji o moderní prvky, které dodávají pokojům nádech současnosti," říká o své práci Eva Gajdošík.

Nutno podotknout, že důležitým aspektem tohoto pohledu při zařizování interiérů je recyklace a znovu použití starých věcí. Tato snaha je vedená myšlenkou na dodržování environmentálních aspektů našeho života.

"Lidé dávno zapomněli, že pro vytvoření příjemného prostředí není důležité mít jen drahý nábytek. Ten je mnohdy, studený, neosobní a často se jedná jen o značku, která se dává na obdiv. Přitom jde skloubit staré s novým, moderní s historickým, drahé s levnějším a člověk by se toho neměl bát, neboť smyslem těchto rozličných kombinací je dokonalý celek, který na člověka působí," dodává Eva Gajdošík. 

Například v pokojích na zámku tak mohou lidé svět vnímat všemi smysly. Hrají barvami, vůněmi, energiemi, květinami. 

Další informace o tomto ojedinělém stylu naleznete na www.zameknapajedla.cz nebo www.evagajdosik.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám