Hlavní obsah

Posledních 10 dní k podání přihlášky do kurzu v přerovské nemocnici mají zájemci o práci sanitáře

Novinky, Radka Miloševská

Lidé, kteří by měli zájem o práci sanitáře, mají posledních 10 dní k podání přihlášky do kurzu Nemocnice Přerov. Absolventům kurzu, který trvá přibližně tři měsíce, bude nabídnuta práce v přerovské nemocnici. Přihlášky je možno zasílat e-mailem nebo podat osobně nejpozději do 15. března.

Foto: archiv nemocnice

Úspěšní absolventi získají osvědčení o odborné způsobilosti k výkonu povolání sanitáře s neomezenou platností.

Článek

Nemocnice Přerov pořádá kurz po šesti letech. Výuka se uskuteční v prostorách nemocnice a odstartuje 4. dubna. Zúčastnit se mohou všichni zájemci starší 18 let s dobrým zdravotním stavem a ukončeným základním vzděláním. 

Akreditovaný kurz sanitáře zahrne celkem 180 vyučovacích hodin, které jsou rozděleny na 100 hodin teoretické výuky a 80 hodin praxe.

„Kurz bude trvat přibližně tři měsíce, přičemž pracující zájemci budou potřebovat deset dní dovolené na souvislou praktickou část. Během těchto deseti dní bude probíhat praktická výuka na lůžkových odděleních a v laboratořích Nemocnice Přerov,“ informovala Mgr. Zuzana Krčková, hlavní sestra Nemocnice Přerov s tím, že teoretická výuka bude realizovaná v přednáškovém sále Nemocnice Přerov.

Absolvent kurzu bude moci vykonávat práci v oblasti zdravotní péče, kdy se pod odborným dohledem zkušeného zdravotnického pracovníka bude podílet na poskytování zdravotní péče ve zdravotnických zařízeních v oblastech preventivní, léčebné, rehabilitační, neodkladné, diagnostické, dispenzární, laboratorní, lékárenské a ošetřovatelské péče.

Sanitářský kurz v Nemocnici Přerov bude probíhat jednou až dvakrát týdně a zakončen bude v červnu 2017 vykonáním praktické a teoretické zkoušky před zkušební komisí. Úspěšní absolventi získají osvědčení o odborné způsobilosti k výkonu povolání sanitáře s neomezenou platností.

„Cena kurzu je šest tisíc korun a velkou výhodou pro úspěšné absolventy je okamžitá možnost zaměstnání v Nemocnici Přerov,“ dodala Mgr. Zuzana Krčková s tím, že zájemci se mohou hlásit do 15. března buď e-mailem na adrese zuzana.krckova@npr.agel.cz nebo osobně v kanceláři hlavní sestry nemocnice Mgr. Zuzany Krčkové.

Reklama

Výběr článků

Načítám