Hlavní obsah

Poslední únorový víkend byl pro karatisty náročný, ale úspěšný

Novinky, Miloš Škoda

V sobotu 25. února se tři reprezentanti ostravského klubu karate ATTFIS vydali na Velkou cenu města Trutnova v karate. Ze třech startů vybojovali dvě medaile - stříbrnou a bronzovou. V neděli pak měli náročný seminář a zkoušky ve svém městě Ostravě.

Foto: Miloš Škoda

Skupinové foto po úspěšném složení zkoušek v karate

Článek

Sobota - tři závodníci = dvě medaile

Stříbrným medailistou se stal Vojtěch Válek v kumite žáků, který v prvním kole zvítězil 1:0 se zástupcem PL, ve druhém pak také zvítězil 1:0 a to s Čechem, ale podlehl ve finále 0:2 dalšímu polskému závodníkovi.

Vendula Brožová byla jediným závodníkem klubu bez medailového umístění, v prvním kole zvítězila jasně 5:0, ve druhém však nešťastně podlehla 2:3 a tím její působením bohužel skončilo.

Dominik Trubianský, který nastupoval v žákovských sestavách (kata) v 1. kole zvítězil 5:0, ve 2. kole také 5:0, ve 3. kole podlehl o jediný praporek 2:3 a v boji o repasáž pak ve 4. kole zvítězil 5:0 a tím se probojoval do boje o bronz, který vybojoval 4:1.

Neděle ve znamení semináře a zkoušek v Ostravě 

V neděli 26. února pak ostravský klub karate ATTFIS pořádal pro své členy seminář Shotokan-ryu karate s předsedou české federace SKIF CZ - Kamilem Guzkem, který dopoledne vedl několikahodinový seminář a odpoledne zkoušky na vyšší technické stupně v karate Shotokan.

„Považuji uplynulý víkend za velmi úspěšný z pohledu hlavního trenéra, ale takových víkendů bude letos určitě ještě mnoho a my se na ně musíme pečlivě připravit. Jsem rád a nejenom já, že všichni, kteří byli nominovaní na zkoušky, je úspěšně složili. Všem patří obrovská gratulace. Stále pokračujeme ve výchově mladých karatistek a karatistů,” okomentoval víkendové akce předseda a hlavní trenér klubu Miloš Škoda.

Trenérka Veronika Škodová dodala, že v ostravském klubu ATTFIS dochází k výchově nových mladých karatistů a karatistek: „Vychováváme desítky nových dětí na obou tělocvičnách, nábory nových členů naleznete na www.karatenabor.cz.”

Reklama

Výběr článků

Načítám