Hlavní obsah

Poslední fyzický útok bezdomovec nepřežil

Novinky, Leona Roháčková

Brutální napadení bezdomovce řešili v sobotu 3. prosince brněnští kriminalisté. Před půlnocí vyjížděli do bývalých uhelných skladů k osmačtyřicetiletému muži, kterého našli bez známek života. Kriminalisté z jeho smrti obvinili dalšího bezdomovce, za ublížení na zdraví mu hrozí až 15 let vězení.

Článek

Případ oznámil na tísňovou linku krátce po jedenácté večer osmatřicetiletý bezdomovec, který našel svého kolegu bez známek života. Ani přivolaná záchranka už muži nepomohla. Vzhledem k viditelným poraněním a krevním stopám měli kriminalisté podezření, že podíl na smrti bezdomovce má druhá osoba.

"Zjistili jsme, že na místě se pohyboval asi třicetiletý muž zanedbaného vzhledu, který po nálezu mrtvého utekl. Díky okamžité pátrací akci se podařilo zadržet devětadvacetiletému muže, který odpovídal popisu," konstatovala Petra Vedrová z KŘP Jihomoravského kraje.

Kriminalisté následně zjistili, že na smrti bezdomovce má podíl právě on. "Poškozenému způsobil nezjištěným předmětem závažná zranění po celém těle, především však na hlavě, krku a hrudníku. Nebylo to poprvé, co jej fyzicky napadl, jeho poslední útok však poškozený nepřežil. Důvodem ataku byly osobní spory mezi oběma bezdomovci, kteří společně ještě s dalším kolegou obývali budovu uhelných skladů,"  dodala Vedrová s tím, že v době zadržení měl muž 4,29 promile alkoholu v dechu. 

Vyšetřovatel sdělil devětadvacetiletému muži obvinění ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na patnáct let. Na verdikt soudu čeká obviněný, který byl už několikrát trestaný za násilnou i majetkovou trestnou činnosti, ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám