Hlavní obsah

Poplatky za odpad a psy zůstávají ve Frýdku-Místku stejné

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení města Frýdku-Místku se shodlo na zachování výše poplatků za odpad a psy. Poplatek za komunální odpad je neměnný od roku 2007 a v roce 2016 od něj byly osvobozeny děti do tří let. Na stejné úrovni jako v minulých letech zůstává také výše poplatku za psy.

Foto: Jana Matějíková

Poplatek za odpad a psy.

Článek

Poplatek za odpad činí 492 na osobu a rok. Občané nad 70 let budou i nadále platit 252 koruny za rok a děti do tří let jsou od poplatku zcela osvobozeny,” připomenul primátor Michal Pobucký.

Poplatek za psa v bytovém domě bude i v tomto roce činit 1 500 korun na rok, za psa v rodinném domě v katastru Frýdek a Místek 700 korun a v katastru Pánské Nové Dvory, Lískovec, Lysůvky, Chlebovice a Skalice 300 korun. Lidé pobírající invalidní, starobní, vdovský, vdovecký a sirotčí důchod budou opět hradit ročně 200 korun za jednoho psa. Za každého dalšího psa téhož držitele je poplatek zvýšen o 50 procent.

Splatnost místního poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a místního poplatku ze psů je do 31. května 2019.

Reklama

Výběr článků

Načítám