Hlavní obsah

Polonahý muž s ukradeným mikrofonem tvrdil strážníkům, že se v kostele modlil

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obnaženec, kterého na největší křesťanské svátky načapali městští strážníci ve svatostánku v Praze-Karlíně, se bude zpovídat policistům. Ti se projevili jako nevěřící, na jeho tvrzení, že se přišel modlit, mu neskočili, zrovna jako na ukradený mikrofon, který měl skrývat slovo boží.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

V neděli v půl dvanácté dopoledne přijali strážníci z Prahy 8 oznámení, že v kostele na Karlínském náměstí je polonahý muž. Hlídka muže upozornila, aby se oblékl a kostel opustil. Ten strážníkům začal vysvětlovat, že se přišel jen pomodlit. Nakonec si vzal své věci, hnědý kufr a chtěl odejít.

„Na to se strážníkům přihlásila zaměstnankyně kostela s tím, že kufr je majetkem farnosti. Žena dále uvedla, že se ztratil i mikrofon z kazatelny. Když hlídka ověřovala mužovu totožnost, tak z kapsy kalhot vytáhl mikrofon," informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Strážníci ho omezili, pro podezření ze spáchání trestného činu, na osobní svobodě. Celou věc si následně převzala Policie ČR k dalšímu opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám