Hlavní obsah

Policisté dopadli skupinu padělatelů bankovek

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazební věznici skončili po zásahu policistů dva padělatelé bankovek, kteří jich do oběhu uvedli nejméně třicet. Hrozí jim až osmileté vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Skupina pěti mužů a jedné ženy ve věku devatenáct až jednatřicet let na různých místech Zlínského a Olomouckého kraje používala padělané bankovky jako pravé. Nakupovali za ně v obchodech, na čerpacích stanicích nebo je udávala v hernách,“ informoval v pátek 7. prosince policejní mluvčí Petr Jaroš.

Nejméně třicet kusů bankovek v nominální hodnotě 500, 1000 a 2000 korun vyrobila dvojice obviněných mužů tak, že okopírovala pravé bankovky. „Část padělaných bankovek muži předali dalšímu z obviněných, který jim za ně dal pervitin,“ vysvětlil policista.

Vrchní komisař oddělení hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Zlínského kraje obvinil šest osob ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění peněz.

„Obvinění padělatelé ve věku 28 a 31 let skončili ve vazbě, ostatní jsou vyšetřováni na svobodě. V případě prokázání viny jim hrozí až osmileté tresty odnětí svobody,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám