Hlavní obsah

Policie zadržela distributora pervitinu, hrozí mu mnohaletý trest

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Ve vazební věznici skončil třiatřicetiletý muž ze Zlína kvůli prodeji drog, hrozí mu až desetileté vězení.

Foto: Policie ČR

Pervitin. Ilustrační foto.

Článek

„Zlínští kriminalisté téměř rok sledovali muže, který si obstarával pervitin a ve velkém ho distribuoval v okrajové části Zlína. V minulosti byl již za stejnou trestnou činnost odsouzen, přesto v místě bydliště opět prodával drogu desítkám lidí, kteří za ním přijížděli z širokého okolí, okresů i krajů,“ informovala v úterý 27. června policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Kriminalisté ve spolupráci se strážníky Městské policie Zlín zadokumentovali desítky případů prodeje této zákonem zakázané látky. Po několikaměsíční práci si tak pro muže v uplynulých dnech přijeli přímo domů, kde jej zadrželi.

„Při domovní prohlídce policisté zajistili mnoho dalšího důkazního materiálu včetně samotného pervitinu. Po zadržení skončil muž v policejní cele. Vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ řekla policistka.

Vzhledem k rozsáhlosti případu podali kriminalisté návrh na vazbu. Soud ho akceptoval a poslal obviněného do vazební věznice.

„Sousedé prodejce drog si tak na několik let mohou oddechnout, neboť se jim do této části Zlína nebudou sjíždět lidé závislí na pervitinu. V této lokalitě totiž často odhazovali použité injekční stříkačky, což bylo nebezpečné především pro místní děti,“ uzavřela Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám