Hlavní obsah

Policie zadržela distributora pervitinu, hrozí mu mnohaletý trest

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazební věznici skončil třiatřicetiletý muž ze Zlína kvůli prodeji drog, hrozí mu až desetileté vězení.

Foto: Policie ČR

Pervitin. Ilustrační foto.

Článek

„Zlínští kriminalisté téměř rok sledovali muže, který si obstarával pervitin a ve velkém ho distribuoval v okrajové části Zlína. V minulosti byl již za stejnou trestnou činnost odsouzen, přesto v místě bydliště opět prodával drogu desítkám lidí, kteří za ním přijížděli z širokého okolí, okresů i krajů,“ informovala v úterý 27. června policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Kriminalisté ve spolupráci se strážníky Městské policie Zlín zadokumentovali desítky případů prodeje této zákonem zakázané látky. Po několikaměsíční práci si tak pro muže v uplynulých dnech přijeli přímo domů, kde jej zadrželi.

„Při domovní prohlídce policisté zajistili mnoho dalšího důkazního materiálu včetně samotného pervitinu. Po zadržení skončil muž v policejní cele. Vyšetřovatel ho obvinil ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ řekla policistka.

Vzhledem k rozsáhlosti případu podali kriminalisté návrh na vazbu. Soud ho akceptoval a poslal obviněného do vazební věznice.

„Sousedé prodejce drog si tak na několik let mohou oddechnout, neboť se jim do této části Zlína nebudou sjíždět lidé závislí na pervitinu. V této lokalitě totiž často odhazovali použité injekční stříkačky, což bylo nebezpečné především pro místní děti,“ uzavřela Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám