Hlavní obsah

Pojďte si s námi zahrát tak trochu jiné karty

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První z hlavních turnajů v letošní sérii Dominion tour se uskuteční tuto sobotu v Týništi nad Orlicí. Změřit síly mohou nejen dospělí, ale i junioři do 13 let a kromě radosti ze hry si mohou vybojovat postupové body do celostátního finále a vyhrát zajímavé ceny.

Foto: Eva Jenčíková

Mezi dětmi a dospělými není u stolu žádný rozdíl, o body se perou všichni.

Článek

Karetní hra Dominion je velmi variabilní a neomrzí ani po mnoha partiích. Karty se na každou hru losují a vzhledem k 6 rozšířením, které už jsou na trhu, je opakování stejné hry v podstatě nemožné. Díky jednoduchému principu se ji ale za chvíli pod vedením zkušenějšího hráče naučí prakticky každý a během několika minut může hrát.

Cílem je získat během hry co nejvíce vítězných bodů, které jsou na zelených kartách. K nákupu potřebujete žluté karty s penězi a zkombinováním tzv. akčních karet si  budujete svůj balíček karet, svůj Dominion. Některé karty přinášejí výhody vám, některé vyvolávají i akce či reakce ostatních hráčů. Záleží na tom, jakou taktiku zvolíte.

V klubu Dominionu v Týništi se každých 14 dní scházejí děti, dospělí i nově příchozí rodinní příslušníci a hrají si jen tak pro radost z kombinací karet a drobných úspěchů. Herním dnem je středa nebo pátek od 18 hod.

Pokud jste se s Dominionem už setkali nebo máte chuť ho vyzkoušet, těší se na vás organizátoři Dominon tour buď v pátek 28. února od 17.30 na tréninkovém hraní, nebo rovnou v sobotu 1. března od 10 hodin na turnaji. Prezence začíná v 9.30 hod.

Trénink i turnaj se konají v budově DDM Týniště nad Orlicí na náměstí, informace dostanete na telefonním čísle: 725435732.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám