Hlavní obsah

Pohádkový svět a vánoční zvyky na mníšeckém zámku ještě pokračují

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento i příští víkend se na zámku v Mníšku pod Brdy nudit rozhodně nebudete. Připraveny jsou klasické prohlídky i sváteční programy. Adventní prohlídky pro malé i velké nebo Cesta za pohádkou pobaví celou rodinu. Ve výtvarném ateliéru malujeme ozdoby, vánoční svícen i hrnečky.

Foto: Anna Čelouchová

Přijďte nám pomoci na zámek Mníšek pod Brdy ozdobit vánoční stromek. Ještě na to máte dva víkendy.

Článek

Už víte, jak bude vypadat vaše sváteční vánoční tabule a jak budete s rodinou trávit Štědrý večer? Přijďte se inspirovat. Na Vánočních prohlídkách ožijí tradice se zvyky, které o Vánocích dodržovali naši pradědové a prababičky.

Svátečnímu stolu se svazovaly nohy provazem, pouštěly se lodičky, z hrníčků se předpovídala budoucnost a hod střevícem ukázal, kdo se bude vdávat.

Ti, kteří si chtějí od vánočních příprav odpočinout, se mohou od 10:30 do 15:50 hodin kochat tichou krásou zámeckých interiérů na prohlídkách I. a II. trasy.

S dětmi se můžete zúčastnit detektivního pátrání po pohádkách ukrytých v zámeckých interiérech na prohlídkách Cesta za pohádkou ve 13:40 a v 15:00 hodin. V sobotu se dětí ujme samotná Zimní královna a v neděli ji zastoupí vánoční víla Evelína.    

V zámecké výtvarné dílně si děti vytvoří vlastní adventní svícen, vyzdobí vánoční hrnek nebo vánoční ozdobu a v zámecké restauraci se můžete něčím dobrým odměnit.     

Zámecká brána se Vám otevře také o víkendu těsně před vánocemi 20. a 21. prosince.  Od 10:30 do 14:10 poznáte historii zámku a osudy jeho obyvatel, proběhnou Pohádkové prohlídky  s princeznou Aničkou. Spolu s ní a vánoční vílou Evelínou si děti budou o pohádkách vyprávět, natrénují si pouštění lodiček a jistě dostanou malý dáreček.

Reklama

Výběr článků

Načítám