Hlavní obsah

Podnikatelem roku 2018 Zlínského kraje je Čestmír Vančura ze společnosti Kovárna VIVA

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podnikatelem roku 2018 Zlínského kraje se v pondělí 18. února stal Čestmír Vančura, spolumajitel a ředitel pro strategický rozvoj společnosti Kovárna VIVA a. s., která je v současné době jednou z nejmodernějších průmyslových kováren ve střední Evropě.

Foto: Zlínský kraj

Čestmír Vančura.

Článek

„Výsledky vyhlásila společnost EY pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka v prostorách 14I15 Baťova institutu,“ sdělila krajská tisková mluvčí Adéla Kousalová.

„Čestmír Vančura v devadesátých letech přišel s nápadem založit ve Zlíně průmyslovou kovárnu a měl kuráž aktivně oslovit své budoucí odběratele. Čestmír Vančura je také velký patriot, jenž spoustu času, peněz i úsilí soustřeďuje na společensky prospěšné aktivity a podporu kultury v regionu,“ sdělila Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

„Je úžasné vidět, s jakým nadšením o svém podnikání mluvíte a jak jste hrdí na své produkty. Chci vám za vaši práci poděkovat a popřát, aby se vám dařilo i v době, která nebude hospodářsky tak příznivá jako dnes,“ uvedl na slavnostním ceremoniálu směrem k finalistům soutěže hejtman Jiří Čunek.

Nezávislá porota, které předsedal Lubomír Stoklásek ze společnosti AGROSTROJ Pelhřimov, držitel titulu EY Podnikatel roku 2017 České republiky, ocenila u Čestmíra Vančury především jeho pracovitost, houževnatost a věrnost tradici i kvalitě výrobků.

V loňském roce si titul nejlepšího podnikatele Zlínského kraje odnesl Stanislav Martinec, majitel společnosti KOMA MODULAR s. r. o., která je předním českým výrobcem a dodavatelem modulárních budov. 

Ve Zlínském kraji byl regionální vítěz vyhlášen pošesté. Kraj žije významným baťovským vlivem, a soutěže se každoročně účastní velké množství úspěšných firem napříč obory.

„Zlínský kraj má i svého celorepublikového vítěze a držitele titulu EY Podnikatel roku České republiky, kterým se v roce 2016 stal Petr Chmela, spolumajitel a zakladatel světoznámé TESCOMY,” doplnila Lucie Firlová ze společnosti EY.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2018 České republiky budou vyhlášeny 5. března. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2019 v Monte Carlu.

Reklama

Výběr článků

Načítám