Hlavní obsah

Podnikatelem roku 2017 Zlínského kraje je Stanislav Martinec

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Společnost EY pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka vyhlásila v pondělí 12. února vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2017 Zlínského kraje. Stal se jím Stanislav Martinec, majitel společnosti KOMA Modular s.r.o., která je předním českým výrobcem a dodavatelem modulárních budov.

Foto: Zlínský kraj

Podnikatel roku Stanislav Martinec.

Článek

„Ocenění je pro mne zdrojem radosti, dojetí, vzpomínek a poctivé energie, protože naši firmu Koma budujeme již 25 let. Od samotného počátku navazujeme na baťovské a prvorepublikové principy a upřímně se těším na dalších 25 let budování oboru modulární výstavby v České republice i v Evropě,“ sdělil své dojmy Stanislav Martinec.

„Společnost KOMA Modular patří mezi firmy, které si kvalitou svých výrobků vydobyly místo nejen na českém, ale i světovém trhu. Jsem rád, že právě takové firmy sídlí ve Zlínském kraji,” uvedl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Stanislav Martinec měl od mládí velký sen – vybudovat továrnu podle Baťova vzoru, a právě jeho bustu má v kanceláři zakladatel a majitel vizovické firmy KOMA Modular (KOMA jako zkratka pro Kontejnery Martinec). Inspiraci pro své podnikání načerpal v zahraničí, kde byla modularita na vysoké úrovni.

KOMA Modular staví školy, domovy seniorů, komerční budovy i bytové domy. Z vizovické dílny pochází také český pavilon výstavy EXPO 2015 v Miláně, který se zařadil mezi přední technologické stavby a stal se velkým přínosem české architektuře.

Oproti konvenční výstavbě vznikají modulární domy v hale na výrobní lince. Výhodou je rychlost, ekonomická úspora a snadná možnost demontáže a převozu na jiný pozemek. Díky těmto vlastnostem je modulární systém ideálním řešením pro krizové oblasti. Právě pomoc ostatním bere Stanislav Martinec jako své poslání.

Každý rok se kromě podpory v regionu věnuje také jednomu většímu humanitárnímu projektu v zahraničí. Patří mezi ně například výstavba základní školy po zemětřesení v Itálii, centrum pro matky s dětmi na Ukrajině nebo modulární domky pro sociálně slabé rodiny na Slovensku.

Největší bohatství podle Stanislava spočívá v lidech, které baví jejich práce. Takových má ve firmě už tři sta. V KOMA Modular si zakládají především na čestnosti, otevřenosti a informovanosti. Mají vlastní KOMA školu, kde sdílejí své znalosti, vize a plány, a nechybí ani nejrůznější odborné kurzy. Za 25 let existence vyrobila KOMA Modular již 60 tisíc modulů, což odpovídá městu velkému třeba jako Stanislavův milovaný Zlín.

„Soutěž EY Podnikatel roku pomáhá už 18 let nacházet podnikatele, kteří jsou vzorem a inspirací pro ostatní. Letošní ročník není výjimkou. Opět se potvrdilo, že v Česku je spousta vynikajících podnikatelů, kteří mají smělé plány, umí je uvést v život, prosadit se v silné konkurenci, motivovat lidi kolem sebe a dát jim práci,“ řekla Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2017 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 27. února v Praze. V loňském roce si titul nejlepšího podnikatele Zlínského kraje odnesl Petr Chmela, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti Tescoma, který následně získal i titul celonárodního vítěze a EY Podnikatele roku České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám