Hlavní obsah

Podnapilý cyklista spadl na železničním přejezdu pod nákladní automobil

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V místě jednokolejného nezabezpečeného železničního přejezdu u obce Koudelov se v sobotu 7. června střetl podnapilý cyklista se soupravou nákladního vozidla s návěsem.

Foto: PČR Kutná Hora

Foto z místa nehody

Článek

Cyklista v dopoledních hodinách nerespektoval dopravní značku Stezka pro chodce a cyklisty, stezku nepoužil a pokračoval v jízdě po silnici. Při přejíždění železničního přejezdu nejel vpravo a zachytil se předním kolem bicyklu mezi kolejnice. To mu vychýlilo řídítka a muž upadl do levého jízdního pruhu, kde projíždělo nákladní vozidlo značky DAF. Řidič soupravy ihned brzdil, přesto do kolaře vrazil.

Cyklista utrpěl vážná poranění a z místa nehody jej letecky transportovali do nemocnice v Praze. Ke zranění jiných osob nedošlo.

„Provedená dechová zkouška u šestašedesátiletého řidiče kola ukázala pozitivní hodnoty a naměřila 1,49 promile alkoholu v dechu. U řidiče nákladní soupravy byla negativní," informovala mluvčí Policie ČR Kutná Hora Vendulka Marečková.

Dopravní nehodou vznikla škoda na nákladní soupravě ve výši šest tisíc korun. Na jízdním kole vznikla škoda ve výši tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám