Hlavní obsah

Podezření na nález nevybuchlé bomby v Domašíně se naštěstí nepotvrdilo

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rušné chvíle zažili v úterý 14. února v Domašíně u Dobrušky, kde byl během dopoledne při výkopových pracích objeven předmět připomínající nevybuchlou vojenskou munici.

Foto: město Dobruška (archiv)

Přivolaný specialista podezřelý předmět v Domašíně dlouho zkoumal a když na něm objevil sváry, tak konstatoval, že se o munici naštěstí nejedná.

Článek

Místo nálezu se nacházelo v samotném centru obce nedaleko hasičské zbrojnice a vzbuzovalo tedy oprávněné obavy o bezpečnost obyvatel žijících v těsné blízkosti. I proto byla evakuována paní, která bydlí přímo naproti nálezu.  

K podezřelému případu vzápětí dorazila policie, která obec uzavřela ze všech čtyř příjezdových stran, to znamená ve směru od Dobrušky, Chábor, Dobrého i Bačetína.  

„Přivolaný specialista podezřelý předmět dlouho zkoumal, a když na něm objevil sváry, tak konstatoval, že se o munici naštěstí nejedná,” popsal situaci mluvčí města Dobrušky Miroslav Sixta.  

Vzápětí si všichni samozřejmě oddechli, že se obávaný předmět  nevybuchlé bombě pouze podobal.  

Reklama

Výběr článků

Načítám